1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΔΙΤ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ : Όλα έτοιμα για τις υπογραφές …

0

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για το αρραγές μέτωπο που έδειξε η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου στην ψηφοφορία για τα έργα απαλλοτριώσεων του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου για τα απορρίμματα, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο.

Με 25 Ναι, 10 Όχι και ένα λευκό εγκρίθηκε η πρόταση της πλειοψηφίας της παράταξης Νέας Πελοποννήσου που ξεκλειδώνει την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, που όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στην Τρίπολη.

“Η Περιφερειακή Αρχή, η Νέα Πελοπόννησος είναι μία ανεξάρτητη αυστηρά αυτοδιοικητική παράταξη η οποία σε αυτά τα χρόνια διαμορφώνει πολιτικές, όχι μόνο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά για ολόκληρη την χώρα” ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης κατά την εισήγηση του στο περιφερειακό συμβούλιο. “Είμαστε εδώ λοιπόν υπερήφανοι για το έργο που έχουμε κάνει και το έργο αυτό  ανήκει στην πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου, δεν ανήκει σε κανένα άλλο γιατί μόνο αυτή στάθηκε όρθια προκειμένου να αντιπαρέλθει τις καθυστερήσεις που τόσο η αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο, όσο και η κυβέρνηση με διάφορους ανοίκειους τρόπους έθεταν στην πορεία υπογραφής” ανέφερε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

“Η προσφορά μας για τους πολίτες ειναι μεγάλη. Η δύναμη μας ειναι οι ίδιοι οι πολίτες όχι τα ΜΜΕ” προσέθεσε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης που ξεκαθάρισε ότι το έργο έχει σχεδιαστέι απολύτως υπέρ του δημοσίου συμφέροντος έχοντας περάσει από όλους τους ελέγχους του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης ότι “η πολιτική ειναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Γιατι εχει να κάνει με πολίτες και όχι με το ίδιον όφελος” για να καταλήξει: “Αυτό είναι και το σημερινό διακύβευμα της χώρας. Η ενότητα για το συμφέρον των πολιτών και όχι ο διχασμός”.

Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

Το έργο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο του ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και αντικείμενο τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των υποδομών της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για χρονικό διάστημα 28 ετών.

Χρηματοδότηση και μέσω ΕΣΠΑ

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 158 εκατ. ευρώ, ενώ τον Οκτώβριο ολοκληρώθηκε και η επανένταξή του στο ΕΣΠΑ, από το οποίο θα προέλθουν τα 66 εκατ. ευρώ.
Προβλέπεται η κατασκευή τριών μονάδων επεξεργασίας με ισάριθμους ΧΥΤΥ, όπως επίσης και δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).
Η δυναμικότητα επεξεργασίας θα αγγίζει τους 200.000 τόνους απορριμμάτων σε ετήσια βάση.
Η κατασκευή τους αναμένεται να διαρκέσει δύο περίπου χρόνια, στο πλαίσιο της οποίας θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας.
Για την 28ετή περίοδο λειτουργίας του, θα δημιουργηθούν 350 μόνιμες άμεσες θέσεις απασχόλησης, καθώς και εκατοντάδες έμμεσες θέσεις εργασίας.

 

Κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφθηκε βιομηχανικές μονάδες της Κορινθίας

Previous article

Europe in my Region: Εκδηλώσεις γαι το περιβάλλον με ανακοινωθέντα έργα για την Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.