2_ΕΛΛΑΔΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Υπό έλεγχο για απάτη και ξέπλυμα ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας – Τι απαντά

0

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπήκε ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς της χώρας, καθώς ο  ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας  «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, σε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αναφέρεται ότι τα χρήματα από τις δωρεές για την οργάνωση κατατίθεντο σε λογαριασμούς δύο συγγενών του Κ. Πολυχρονόπουλου και από εκεί γινόταν αναλήψεις και κινήσεις λογαριασμών προς εταιρείες τυχερών παιγνίων.

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, φέρεται  να έχει αποκομίσει περισσότερα από 600.000 ευρώ.

«Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος» ανέφερε, ο Κ. Πολυχρονόπουλος μιλώντας στον Alpha.

Πρόσθεσε επίσης πως «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

Η αδερφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μιλώντας επίσης στον Alpha ανέφερε ότι «λένε για μία απάτη, 600.000 ευρώ» και υποστήριξε ότι τα χρήματα από τις δωρεές όλα αυτά τα χρόνια έμπαιναν στους λογαριασμούς της μητέρας της και για λίγο χρονικό διάστημα στον λογαριασμό του συζύγου της

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, που έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα,  η Αρχή διέταξε την δέσμευση «κάθε περιουσίας ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων».

«Ο Αλλος Ανθρωπος»,  αγκαλιάστηκε από επώνυμους και ανώνυμους, ενώ στις δράσεις του συμμετέχουν εκατοντάδες εθελοντές. Σοκαρισμένοι από την είδηση είναι και οι εργαζόμενοι στην δομή.

Οι αποκαλύψεις έρχονται έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου  στην Κιβωτό του Κόσμου.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Η επίσημη ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων για τις διαδικτυακές εξετάσεις

Previous article

Αγρότες: Τρέχει να προλάβει για τις αποζημιώσεις η κυβέρνηση – Οργή στο συλλαλητήριο στη Λάρισα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.