1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ6_ΙΣΤΟΡΙΑ8_ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΚΟΡΙΝΘΟΣ

Ο ΑΠ.ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟ (Φωτο)

0

Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2009 μετά από οκτώ χρόνια συνεχών εργασιών έγιναν τα εγκαίνια του Πανίερου ναού του Αποστόλου Παύλου στην Αρχαία Κόρινθο.

Μετά από πολλές δεκαετίες πραγματοποιήθηκε η επιθυμία και η ευχή πολλών κατοίκων της περιοχής και των ποιμεναρχών της Μητροπόλεως.
Άρχισε από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Μιχαήλ, ο οποίος προσπάθησε ιδιαιτέρως την ανέγερση χωρίς όμως επιτυχία.

Συνεχίσθηκε από τον μακαριστό Παντελεήμονα, ο οποίος χορήγησε την άδεια και την ευλογία του. Ολοκληρώνεται τελικώς στις 27 Ιουνίου 2009 με την ευλογία του άξιου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Διονυσίου συλλειτουργούντος του αξίου Ιεράρχου της Ελλαδικής Εκκλησίας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου.

Θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό να κάνω μια ιστορική αναδρομή των προσπαθειών, οι οποίες έγιναν για την ανέγερση του Ιερού ναού.
Σεβαστός Παλαιοκορίνθιος εδώρισε οικόπεδο αρχικά 1000,00 τ.μ. (1 στρέμμα) και αργότερα άλλα 1000,00 τ.μ. για την ανέγερση Ιερού ναού Αποστόλου Παύλου. Προς τούτο καταρτίσθηκε επιτροπή ανεγέρσεως του ναού η οποία αποτελείται από τα μέλη:
1. Ψωμάς Μαρίνος
2. Δήμας Ηλίας
3. Σεννής Δημήτριος
4. Λέκκας Μιχαήλ
5. Κατσούλης Παναγιώτης
6. Αντωνίου Ηλίας
7. Τσιμπούρης Γεώργιος
8. Ρούκη Ανθή
9. Λογοθέτη Αθανασία
10. Παπαφωτίου Απόστολος
11. Ο αείμνηστος Πέππας Δήμος

Πρόεδρος της επιτροπής ο επίτιμος Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, Πανοσολογιότατος, Πατήρ Νεκτάριος.

Ο παιδαγωγικός και μεταμορφωτικός λόγος του Αποστόλου Παύλου, ως διαχρονική πρόκληση, θα ασκεί θετική επίδραση στις εξελίξεις των κοινωνικού βίου της πόλεώς μας και της Κορινθίας γενικότερα.

Εξάλλου η εκκλησία της Κορίνθου περί τον σεπτόν επίσκοπο, κ.κ. Διονύσιο, ο οποίος διακονεί και υπηρετεί παναξίως το μυστήριο της σωτηρίας εις τύπον και τόπον Χριστού, εκφράζει με υπερηφάνεια ότι είναι διαδοχή και συνέχεια της πρώτης κοινωνίας ανθρώπων περί τον Απόστολο Παύλο.

Καυχάται ότι έχει ιδρυτή Αυτόν.

Διατρανώνει σεμνά ότι ο επίσκοπος αυτής είναι διάδοχος και συνεχιστής του Αποστόλου Παύλου.

Ο ίδιος τροφοδοτείται από τα Θεία Ρήματα, από τις μυστικές ελάμψεις, χαριτώνεται από τη ζωογόνο χάρη και χαριτώνει δια του Αγίου Πνεύματος και του Θείου Παύλου τους πιστούς.

Εγκαινιάζεται, καθαγιάζεται και αφιερώνεται ο ναός σήμερα και γίνεται για εμάς χώρος παρουσίας του τριαδικού Θεού, τύπος και εικόνα του Θεού.
Χώρος όπου τελούνται εν αυτώ ποικιλία θείων ακολουθιών (τελετών), για την προκοπή και τη σωτηρία όλων μας.

Ο Θάνος Μικρούτσικος και η σχέση του με τη Βόχα

Previous article

Τεχνικό Πρόγραμμα, μειώσεις τελών και …αδέσποτα είναι τα καυτά θέματα του Δ.Σ.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.