Υπάρχουν πολλοί λόγοι να επισκεφτείτε το φετινό Peloponnese Wine Festival, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Διαβάστε τους δέκα πιο σημαντικούς…

Εκτός από τoν μεγάλο αριθμό κρασιών, που προέρχεται από μια σύνθεση ετικετών νέας εσοδείας, παλιότερων χρόνων, γηγενών και διεθνών ποικιλιών, νέων εμφιαλώσεων και πειραματικών οινοποιήσεων και τους 42 οινοποιούς, που είναι έτοιμοι να σας γνωρίσουν και να συζητήσουν μαζί σας, υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι για να επισκεφτείτε το φετινό Peloponnese Wine Festival, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Διαβάστε τους δέκα πιο σημαντικούς.

Νέος και ιδιαίτερος χώρος. Η φετινή εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, στο οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν και τη βόλτα τους!
Παρουσίαση από τη νέα γενιά οινοποιών. Νέο αίμα, νέες ιδέες, νέοι άνθρωποι! Οκτώ οινοποιοί ηλικίας κάτω των 30, που είναι έτοιμοι να πάρουν τα ηνία των οινοποιείων τους, θα μοιραστούν μαζί μας τους στόχους, τα όνειρα και τις ανησυχίες τους, στο αμφιθέατρο του μουσείου, στις 14:00 – 15:30.

 

Masterclass για τις νέες τάσεις στον Πελοποννησιακό αμπελώνα από τον Άρη Σκλαβενίτη στις 12:00 – 13:00. Ήπιας μορφής οινοποιήσεις, κρασιά με ελάχιστα ή χωρίς θειώδη, διαφορετικά δοχεία οινοποίησης, orange wines, πειραματισμοί και ό,τι απασχολεί τους παραγωγούς της Πελοποννήσου τώρα και στο μέλλον, θα βρεθούν στο ποτήρι σας.
Μasterclass για τις βασικές αρχές συνδυασμό φαγητού και κρασιού, από τον Γρηγόρη Κόντο (Dip WSET), με focus τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα, στις 17:00 – 18:00.
Μάθημα οδικής ασφάλειας για παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών στο αμφιθέατρο του μουσείου, στις 17:00 – 18:00, όσο οι γονείς θα δοκιμάζουν τα υπέροχα κρασιά!

Διαγωνισμός τυφλής γευστικής δοκιμής με έπαθλο ‘Γίνε οινοποιός για μία ημέρα’!
Συνδυασμοί κρασιών με παραδοσιακά τυριά από το τυροκομείο Κουρουνιώτη στην Γορτυνία.
Συνδυασμοί πέστροφας και σολομού από την G-Fish της Σπάρτης, με τα κρασιά της Πελοποννήσου.
Απολαυστικός καφές από το «Καφέ Σπίνος» της Καλαμάτας.

Και το κερασάκι στην τούρτα: Street food από το Uberness του Βασίλη Καλλίδη, με γεύσεις που θα συνδυαστούν με τα Πελοποννησιακά κρασιά.

 

Σημαντικές πληροφορίες για την επίσκεψη σας

Η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα ολοκληρωθεί στις 20:00. Το κόστος είναι 5 € για το οινόφιλο κοινό, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επαγγελματίες του κλάδου με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ελεύθερη είσοδο στους χώρους του μουσείου.

Και για όσους σκέφτονται πως θα πάνε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, η πρόσβαση είναι εύκολη, καθώς το μουσείο διαθέτει 500 θέσεις parking σε 4 επίπεδα (είσοδος από Ιουλιανού και από Γ’ Σεπτεμβρίου) με κόστος 5 € την ημέρα, ενώ απέχει μόλις 200 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Βικτώρια (γραμμή 1), 600 από την Ομόνοια, 400 μέτρα από την Πλατεία Κάνιγκος και 150 μέτρα από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Πηγή