1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

Aνοιχτή συγκέντρωση σήμερα στην Στιμάγκα

0
Σε αυτό το άρθρο θα πούμε κάποια πράγματα που στόχο έχουν την αφύπνιση και την κατανόηση της κατάστασης με τους αγρότες όπου σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να τρομοκρατήσουν κάποιον.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι συμβαίνει με τους αγρότες… Ζουρλάθηκαν και βγήκαν στους δρόμους;

Φυσικά και δεν τρελάθηκαν οι ευρωπαίοι αγρότες όταν αποφάσισαν να μπλοκάρουν τους αυτοκινητόδρομους στη Γηραιά ήπειρο. Πιστεύουν πως μόνο έτσι θα ακουστούν τα αιτήματά τους για τους υψηλούς φόρους στο αγροτικό πετρέλαιο, για κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να καλύπτουν τα έξοδα καλλιέργειας.

Η σημασία του πρωτογενή τομέα

Πρωτογενής παραγωγή στην Οικονομική Επιστήμη ονομάζεται ο παραγωγικός τομέας δραστηριοτήτων με αντικείμενο την απόκτηση ή απόσπαση αγαθών άμεσης ή έμμεσης κατανάλωσης, κατ’ ευθείαν από την φύση (γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, δασοκομία, θήρα, εξόρυξη μεταλλευμάτων κλπ). Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί ως απασχόληση πηγή εισοδήματος για μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού.

Πολύ συχνά αναφέρεται ότι ο πρωτογενή τομέας της γεωργίας, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Χωρίς στρατηγική, η γεωργία της χώρας μας υστέρησε σημαντικά έναντι της Ευρώπης και συνολικά του κόσμου. Έτσι, ενώ η παγκόσμια γεωργική παραγωγή τα τελευταία 25 χρόνια αυξήθηκε κατά 220% και 86% στην Ευρώπη, η αντίστοιχη αύξηση στη χώρα μας ήταν μικρότερη του 20%, ενώ η προστιθέμενη αξία από τη μεταποίηση των τροφίμων ήταν μόνο 40% έναντι 70% της Δυτικής Ευρώπης.

O πρωτογενής τομέας στην Κορινθία

Δεν είναι μυστικό πως ένα μεγάλο μέρος αν όχι το μεγαλύτερο από την οικονομία της Κορινθίας βασίζετε στων πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα στην γεωργία και την κτηνοτροφία.

Τι να πρωτοπεί κανείς για την Νεμέα την Βόχα και άλλες περιοχές που τόσα χρόνια έφεραν οικονομική στήριξη και άνθηση στην περιοχή μας. Εδώ όμως έρχεται το σκοτεινό πέπλο του σήμερα να επισκιάσει τα περασμένα μεγαλεία.

Με τα μεγαλύτερα προβλήματα ο δήμος Βέλου Βόχας στέκει ως κακός οιωνός προαναγγέλλοντας ένα δυσοίωνο μέλλον που όπως έλεγε και ο ανατρεπτικός ποιητής Μιχάλης Κατσαρός θα έχει πολλή ξηρασία…

Η Στιμάγκα έπεσε…

Οι αγρότες στην Στιμάγκα βλέπουν αργά και σταθερά τους κόπους τους, τους κόπους που είναι ποτισμένοι με τον πόνο, τον ιδρώτα και το αίμα τους να ξεραίνονται και να χάνονται δίχως να μπορούν να κάνουν κάτι.

Η Στιμάγκα είναι η πρώτη περιοχή σε προβλήματα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως σε ένα ντόμινο έτσι και σε μια κοινωνία – οικονομία αν πέσει το πρώτο ντόμινο είναι πολύ αργά.

Έτσι οι Αγροτικοί σύλλογοι του νόμου Κορινθίας καλούν τους αγρότες του νόμου σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην πλατεία του χωριού Στιμάγκα σήμερα στις 19:00 το απόγευμα, για να συζητήσουμε τα πρόβλημα και να λάβουμε αποφάσεις για τον τρόπο κινητοποιήσεων.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

Τα Δ.Σ. Των Συλλόγων Στιμαγκας, Δήμου Κορινθίων, Δήμου Νεμέας, Δήμου Βέλου-Βοχας

***’Ολες τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως έρχεται κλιμάκωση

Δείτε Ακόμα:

ΟΑΣΠΠ: Ως την Κυριακή τα τρακτέρ στους δρόμους

1.163.000€ χαράτσι από την ΔΕΗ στους αγρότες της Αργολίδας – Έρχεται και σε άλλους νομούς

 

Λουτράκι: Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τουριστικής Α.Ε.

Previous article

Ξυλόκαστρο – Συνελήφθησαν 49ΧΡΟΝΗ & 56ΧΡΟΝΟΣ για απάτη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.