4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα τρία πρώτα υδατοδρόμια στην Πελοπόννησο

0

Η νέα εποχή των υδροπλάνων και των υδατοδρομίων φαίνεται πως ξεκινά δυναμικά στην Ελλάδα, με την Hellenic Seaplanes να πρωτοστατεί σε ένα καινοτόμο εγχείρημα που υπόσχεται αποτελεσματικές αλλαγές στη μετακίνηση των επιβατών.

Ο κλάδος της αεροπλοΐας και των υποδομών ετοιμάζεται για μια νέα αναγέννηση, με τα υδροπλάνα να είναι η «έξυπνη» λύση που θα φέρει ανανέωση στον τομέα. Η Hellenic Seaplanes, έχοντας ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων, προχωρά με πιλοτικές πτήσεις και ετοιμάζεται να δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό.

Το 2024 αναμένεται να είναι η χρονιά που οι υδροπλάνα θα επιστρέψουν στους αιθέρες, προσφέροντας πολλαπλές επιλογές μετακίνησης σε περιοχές δύσκολα προσβάσιμες με άλλα μέσα. Με προορισμούς όπως Κέρκυρα, Πάξοι, Σποράδες, Στερεά, Εύβοια και Δωδεκάνησα, η εταιρεία ετοιμάζεται να ανατρέψει τα δεδομένα του τουριστικού χάρτη.

Πού βρίσκονται οι αδειοδοτήσεις στην Πελοπόννησο

Με περιηγητικές πτήσεις πάνω από τα αξιοθέατα των περιοχών, τα υδροπλάνα υπόσχονται νέες τουριστικές εμπειρίες, ενώ η επέκταση του δικτύου σε λιμάνια όπως Ερμιονίδα, Μονεμβασιά, Ναύπλιο, Νέα Κίο και Γύθειο θα δώσει περισσότερες επιλογές στους ταξιδιώτες.

Το υδατοδρόμιο Πάτρας έχοντας στην κατοχή του άδεια λειτουργίας αποκτά κεφάλι στην κούρσα αυτή, ενώ το υδατοδρόμιο Κυλλήνης και Καλαμάτας που πρόσφατα απέκτησε χερσαίες εγκαταστάσεις είναι οι επόμενοι σταθμοί που θα φέρουν τα υδροπλάνα στην Πελοπόννησο.

Στο εν λόγω δίκτυο θα προστεθούν σύντομα τα λιμάνια της Ερμιονίδας, Μονεμβασιάς, Ναυπλίου, Νέας Κίου και Γυθείου ώστε να είναι βιώσιμο, προσφέροντας πολλαπλές επιλογές αερομεταφορών.

Το μέλλον των υδροπλάνων στο προσκήνιο

Η σύσταση υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων σε περιοχές όπως Σητεία, Χίο, Σκόπελο, Αλόννησο, Πάτμο και Τήνο, αποτελεί βάση για μια βιώσιμη αεροπορική λειτουργία. Ο Πρόεδρος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον των υδροπλάνων στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως το 2024 θα είναι η χρονιά που τα υδροπλάνα θα έχουν την αίγλη που τους αξίζει.

Με βάση τις πιλοτικές πτήσεις και τις άδειες λειτουργίας που έχουν ήδη εκδοθεί, η Hellenic Seaplanes ετοιμάζεται να επαναπροσδιορίσει τον χάρτη των αερομεταφορών στη χώρα μας, φέρνοντας το μέλλον των υδροπλάνων στο προσκήνιο.

Η ανανέωση του τουριστικού τοπίου και η εξυπηρέτηση των αναγκών των επιβατών είναι η αποστολή της εταιρείας, που ελπίζει να δώσει νέα δυναμική στην αεροπορική βιομηχανία της χώρας.

Άγνωστοι πυροβόλησαν και τεμάχισαν άλογα στη Σαμαρίνα [σκληρές εικόνες]

Previous article

‘Ανοιξη τέλος: Έρχεται βαρυχειμωνιά ακόμα και -2 στην Κόρινθο την Τρίτη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.