4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τους ένωσε η αγάπη τους για τον Κορινθιακό

0

Επιτυχημένη η συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου με το Κ.Π.Ε. Σικυωνίων

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη σχολική χρονιά 2017-2018 η συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) του Δήμου Σικυωνίων. Είναι μια συνεργασία που ξεκίνησε πέντε χρόνια πριν και έχει ήδη προσφέρει πολλά.

 

Το Κ.Π.Ε. Σικυωνίων είναι μια δομή που υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επίσης υλοποιεί σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών ή άλλων κοινωνικών ομάδων, που αποσκοπούν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικών πρακτικών, στα πλαίσια τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας  όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου συνεργάστηκε και φέτος με τους έμπειρους εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε. Σικυωνίων στην υλοποίηση του προγράμματος “Κορινθιακός… ανακαλύπτοντας τη μικρή μας θάλασσα”, προσφέροντας τις εγκαταστάσεις του και όλο το κατάλληλο υλικό. Μέσω του προγράμματος αυτού εκατοντάδες παιδιά από σχολεία τόσο του Νομού Κορινθίας όσο και γειτονικών νομών έχουν επισκεφτεί το Κιάτο και έχουν ενημερωθεί για τις ιδιαιτερότητες του Κορινθιακού Κόλπου, τη βιοποικιλότητά του,  την περιβαλλοντική του αξία, τις σοβαρές επιπτώσεις που αντιμετωπίζει από την ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά και τις δυνατότητες που δίνει η θάλασσα για αθλητικές δραστηριότητες όπως η ιστιοπλοΐα και η κολύμβηση.  Στο Ναυτικό Όμιλο Κιάτου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις βασικές αρχές της ιστιοπλοΐας, δηλαδή της τέχνης του αρμενίσματος στο νερό χρησιμοποιώντας ως αποκλειστική πηγή ενέργειας τον άνεμο. Εκτός από τη θεωρητική ενημέρωση, τα παιδιά βλέπουν από κοντά τη λειτουργία του σκάφους τύπου Optimist – του σκάφους του μικρού καπετάνιου – τα μέρη του, τους τρόπους κίνησης των πανιών και μαθαίνουν να δένουν ναυτικούς κόμπους.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου με χαρά διέθεσε και φέτος την τεχνογνωσία και τις εγκαταστάσεις του στους εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε. Σικυωνίων για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο είναι απόλυτα εναρμονισμένο και με τη γενικότερη προσπάθεια του Ν.Ο. Κιάτου για τη διάδοση της ιστιοπλοΐας και της εξοικείωσης των παιδιών με τη θάλασσα.

 

Η εορτή των Αγίων Πάντων, ημέρα απόδοσης τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς

Previous article

Δημοσκόπηση για Περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.