2_ΕΛΛΑΔΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός: Διαγράφονται τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

0

Ο ετήσιος εμβολιασμός έναντι του Covid σώζει ζωές και θα πρέπει, όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο της γρίπης, να γίνει μία ρουτίνα. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησε να στείλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενημερώνοντας για την εξέλιξη του ιού. Μεταξύ άλλων το υπουργείο θα προωθήσει νέα εκστρατεία ενημέρωσης για το εμβόλιο.

«Η πολιτική και ιδεολογική μάχη για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού πρέπει να σταματήσει εδώ. Το υπουργείο Υγείας θα προωθήσει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Στο πλαίσιο της συμφιλίωσης και της λήξης της σύγκρουσης, όπως είπε, θα προωθηθεί ρύθμιση για να διαγραφούν τα πρόστιμα σε ηλικιωμένουςπου δεν είχαν εμβολιαστεί.

«Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό αυτό. Ο ετήσιος εμβολιασμός, όπως κάνουμε και με την γρίπη, πρέπει να γίνει μία ρουτίνα» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, από την πλευρά της γνωστοποίησε πως έχουν ήδη γίνει 210.000 εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό φέτος, ενώ έχουν προγραμματιστεί επιπλέον 60.000. Τις τελευταίες μόνο ημέρες έχουμε διπλασιασμό των εμβολιασμών.

H Αναστασία Κοτανίδου σημείωσε πως αυτή τη στιγμή έχουμε παράλληλα σε εξέλιξη μία επιδημία γρίπης, καθώς και άλλες ιώσεις και λοιμώξεις, όπως ο RSV. «Σήμερα με εμβόλια κατά της γρίπης και του κορωνοϊού δεν είναι δυνατόν να χάνουμε ανθρώπους. Δουλειά όλων μας είναι να πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν» τόνισε. Πρόσθεσε επίσης ότι σε περιπτώσης νόσησης ηλικιωμένων, θα πρέπει με τα πρώτα συμπτώματα να χορηγούνται τα κατάλληλα αντιικά φάρμακα.

 

Φοροδιαφυγή: Βροχή τα ηλεκτρονικά καρφώματα

Previous article

Πρόσκληση του Δήμου Λουτρακίου στους φορείς για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.