5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χωρίς προϋποθέσεις οι εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων

0

Τις οδηγίες για την εγγραφή και φοίτηση μαθητών και μαθητριών στο ολοήμερο πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων καθορίζει η υπουργική απόφαση που δημοισεύθηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β 3838/9-9-2020).

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, οι μαθητές και οι μαθήτριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των κηδεμόνων τους.

Όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τους διευθυντές και τους προϊστάμενου των δημοτικών σχολείων, καθώς δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις εγγραφής.

Η απόφαση προβλέπει ότι, προκειμένου να λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα, θα πρέπει να εγγραφούν σε αυτό τουλάχιστον 10 παιδιά. Για τα διθέσια, τριθέσια, τετραθέσια και πενταθέσια δημοτικά, ο αντίστοιχος αριθμός είναι 8, ενώ για τα μονοθέσια αρκεί να εγγραφεί στο Ολοήμερο τουλάχιστον το 1/3 του μαθητικού πληθυσμού.

Η ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών- μαθητριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου, στις 15:00, εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των κηδεμόνων. Η λήξη του προγράμματος θα είναι στις 16:00, σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η απόφαση, στη συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου θα λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών/μαθητριών που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των κηδεμόνων κατά την εγγραφή.

 

Εργασίες ξεκινούν με διαδικασία κατεπείγοντος στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Κορινθίων

Previous article

Έναρξη μοριοδοτούμενων σεμιναρίων απ΄το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.