5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρ. Μέλλος: “Όλοι λειτούργησαν για έναν σκοπό: τη διαφύλαξη της ζωής!”

0

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος περιγράφει βήμα βήμα τα όσα ακολούθησαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου μετά την ενημέρωση του για την έκρηξη στη Motor Oil με τους τέσσερις τραυματίες. Με αφορμή αυτού του δυσάρεστου γεγονότος, αδράχνει την ευκαιρία να επισημάνει την αναγκαιότητα επαρκής στελέχωσης του Νοσοκομείου Κορίνθου που “υποφέρει” από έλλειψη ιατρών και προσωπικού.

“Κάπου γύρω στις 22:30 το βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο μου και πληροφορήθηκα για την έκρηξη στα διυλιστήρια της περιοχής μας. Άμεσα, κινητοποίησα τον μηχανισμό συντονισμού και ετοιμότητας. Λίγα λεπτά μετά, κατέφθασαν 4 συνάνθρωποι μας με εκτεταμένα εγκαύματα. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας, επιδεικνύοντας τεράστια ψυχραιμία και αυταπάρνηση, τους αντιμετώπισε ορθά, ταχύτατα και με συντονισμό.

Η ενίσχυση του προσωπικού του ΤΕΠ από ιατρούς και νοσηλευτές άλλων τμημάτων ήταν καθοριστική. Η προσέλευση ιατρών από το σπίτι τους, ενώ δεν ήταν σε υπηρεσία, ήταν συγκινητική. Οι Ιατροί, με μνημειώδη ηρεμία, αποτελεσματικοτητα και συγχρονισμό στήριξαν τις ζωές των ασθενών. Οι Νοσηλευτές με απίστευτη ταχύτητα και προσήλωση, επέδειξαν τη μεγάλη εμπειρία τους. Οι Τραυματιοφορείς, άμεσοι και ψυχωμένοι. Το ΕΚΑΒ με απαράμιλλο ζήλο, μέσα σε λίγα λεπτά, ήταν πανέτοιμο προσφέροντας 4 ασθενοφόρα και εξασφάλισε για άλλη μια φορά την ομαλή μετάβαση συνανθρώπων μας στις επόμενες υγειονομικές μονάδες. Όλοι λειτούργησαν για έναν σκοπό: τη διαφύλαξη της ζωής!

Ιδιαίτερη μνεία στην εμψυχωτική παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου και του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Τελος, να ευχαριστήσω πρωτίστως τους Ιατρούς του Νοσοκομείου μας και ανεξαιρέτως, όσους βοήθησαν.
Η σκέψη μας είναι με τους συνανθρώπους μας, που τώρα δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Με το καλό να γυρίσουν στις οικογένειες τους.
Να τονίσω πως δεν θριαμβολογούμε, αλλά δείχνουμε τους λόγους, που αξίζει να στηριχτεί άμεσα με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εμπιστοσύνη εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας..
Εκεί, κάπου γύρω στις 22:30, ξεκίνησαν όλα…

Ανακοίνωση Motor Oil: “Στεκόμαστε δίπλα στους τραυματίες και στις οικογένειες τους”

Previous article

“Σήμερα η Κόρινθος γιορτάζει” – Αποκλειστικές δηλώσεις του Βασίλη Νανόπουλου (video, photos)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.