ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Παιδική Χορωδία και τη Γυναικεία Χορωδία Opus Femina του Δήμου Κορινθίων

0

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, 7.30μμ

Διεύθυνση – Διδασκαλία : Φάλια Παπαγιαννοπούλου
Πιάνο : Γιάννης Παπαχριστοδούλου

 

…Κάποτε μου ζητήθηκε να περιγράψω την εικόνα που μου έρχεται στο νου συνειρμικά με την ελπίδα. Απάντησα αμέσως, χωρίς περιστροφές και περιττά σχόλια, πως για εμένα η εικόνα της ελπίδας είναι ένα παιδί που παίζει μουσική. Στο πρόσωπο και στα χέρια ενός παιδιού βλέπω την σωτηρία του κόσμου, αυτήν που ο Ντοστογιέφσκι είδε στην ομορφιά. Περισσότερο από όλες τις μουσικές εκφράσεις της παιδικής μουσικότητας ξεχωρίζω το τραγούδι. Ο ήχος της παιδικής χορωδίας γεννά μέσα μου τη χαρά και το σκίρτημα που συγκρίνεται μόνον με την ίδια τη ζωή…

Τούτα τα λόγια ανήκουν στον Φίλιππο Τσαλαχούρη, διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών, συνθέτη, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών , βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών για τη  γενικότερη προσφορά του στη μουσική.

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, 7.30 βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο της Κορίνθου, οι δύο χορωδίες του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου μας ( η Παιδική Χορωδία και η Γυναικεία Χορωδία OPUS FEMINA) ερμηνεύουν τα παιδικά του τραγούδια.  17 Τραγούδια που γράφτηκαν μέσα σε διάστημα τριάντα χρόνων βασισμένα σε ποίηση μεγάλων ελλήνων ποιητών που τίμησαν την παιδική ψυχή.

Τέλη κυκλοφορίας 2020 │Θα πάρει παράταση; Τι ισχύει με την κατάθεση πινακίδων

Previous article

Προς νέα αύξηση ο κατώτατος μισθός

Next article

More in ΕΛΛΑΔΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.