ΥΓΕΙΑ

Φέτος θα πρέπει ή όχι να πας διακοπές;

0

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Οι διακοπές σε κάνουν χαρούμενο το καλοκαίρι, σου δίνουν τονωτική ενέργεια αλλά και πραγματική δύναμη για να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις ενός απαιτητικού χειμώνα και μιας μουντής καθημερινότητας, οι διακοπές σε γεμίζουν με ευχάριστα συναισθήματα. Η ερώτηση όμως παραμένει: Φέτος, και κάτω από αυτές τις τόσο ιδιαίτερες συνθήκες, θα πρέπει ή όχι να πας για διακοπές; Εξειδικευμένοι ψυχολόγοι απάντησαν σχετικά με το ζήτημα των διακοπών λέγοντας ένα βροντερό “ΝΑΙ”.

 

Ο Dijksterhuis είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Wie (niet) reist, is gek [σ.σ: Όποιος (δεν) ταξιδεύει είναι τρελός), που όπως φανερώνει και ο τίτλος του αποτελεί έναν ύμνο στα ταξίδια, και μέσα στο κείμενό του τονίζει όλα εκείνα τα θετικά που προκαλεί η διαδικασία ενός ταξιδιού στο μυαλό μας: Το ταξίδι μας ολοκληρώνει σαν χαρακτήρα και περαιτέρω σαν άνθρωπο. Κρατά τον εγκέφαλό μας σε εγρήγορση, μας δίνει έμπνευση, μας κάνει πιο δημιουργικούς, βοηθά στο να διαλύσουμε τις προκαταλήψεις που κουβαλάμε, μας γεμίζει με χαρά και, τέλος, αυξάνει το προσδόκιμο της ζωής μας και μας χαρίζει ένα σύνολο εμπειριών.

 Με άλλα λόγια, ακόμα και κάτω από τις φετινές δύσκολες συνθήκες, θα πρέπει να είσαι τρελός για να μην πας διακοπές.

 

“Νιώθω πως οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν και ότι θα χρειαστεί να ξεχάσουν τις διακοπές για φέτος. Αν, όμως, ο μοναδικός λόγος που δε θέλουν να πάνε είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με την COVID-19, τότε έχω μια συμβουλή για αυτούς: Να πάνε ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του εξειδικευμένου ψυχολόγου (Ap Dijksterhuis).

Φυσικά, τόνισε ότι θα πρέπει να το κάνουν λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις που έχουν εκδώσει οι ελληνικές , οι ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές, σχετικά με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη χρήση μάσκας και αντισηπτικών. (από: Esquire NL)

 

Διλήμματα και προβληματισμοί

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές θα είναι διαφορετικές απ’ ότι συνηθίζαμε. Πολλοί από εμάς έχουμε τους παρακάτω προβληματισμούς:

Να πάω σε νησί ή να προτιμήσω την ενδοχώρα?

Να ταξιδέψω με πλοίο , αεροπλάνο ή με αυτοκίνητο?

Να προτιμήσω τις οργανωμένες ή τις ελεύθερες παραλίες?

Να εμπιστευτώ την διαμονή μου σε μεγάλο ξενοδοχείο?

Πόσο ασφαλής θα είμαι αν τρώω σε ένα ταβερνάκι ή αν βγαίνω το βράδυ για ποτό??

 

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω διλήμματα και τους προβληματισμούς είναι ότι αν ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που δίνει η ακτοπλοϊκή εταιρία , η αεροπορική εταιρία, o ΕΟΔΥ δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Τα πλοία, οι αεροπορικές, τα πούλμαν, τηρούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα με ποσοστό μεγίστης πληρότητας, αυστηρή χρήση μάσκας, και πολύ καλές απολυμάνσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Επίσης συστήνεται η τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου. Στα πούλμαν, τα ταχύπλοα όπως και στις αεροπορικές θέσεις των συμβατικών πλοίων, θα υπάρχει ένα κενό γύρω από ένα κατειλημμένο κάθισμα. Επίσης πρίν από την επιβίβαση συμπληρώνουμε ένα ερωτηματολόγιο κατάσταση υγείας.

Για την χρήση του αεροπλάνου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Για όσους εκφράζουν φόβο επειδή οι πελάτες κάθονται δίπλα δίπλα, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι, εάν όλοι οι επιβάτες φοράνε μάσκες, τότε ο κίνδυνος της διασποράς είναι ελάχιστος, κοντά στο 5%. Οι αεροπορικές εταιρίες μας ενθαρρύνουν, επίσης να χρησιμοποιήσουμε τις ηλεκτρονικές και ανέπαφες υπηρεσίες κατά την διάρκεια του ταξιδίου μας. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός ασφαλείας της αεροπορικής (EASA) με τη σειρά του, προτείνει να περιορίσουμε τις χειραποσκευές, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος επιβίβασης.

Σχετικά με τις οργανωμένες παραλίες με δραστηριότητες, όπως και στις πισίνες καλό θα είναι να περιορίσουμε την χρήση κοινών αντικειμένων. Είναι προτιμότερο να έχουμε δικά μας ατομικά. Επίσης πολύ σημαντικό είναι για τα εστιατόρια και τα beach bar να ελέγχουμε εάν τηρούνται οι οδηγίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ για την απόσταση τραπεζιών , ομπρέλας, οδηγίες αντισηψία και χρήση μάσκας.

Ασφαλή Διαμονή.

Πλέον τα ξενοδοχεία για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο check in και το check out των ξενοδοχείων γίνεται και πρίν την άφιξη του πελάτη στο ξενοδοχείο με ηλεκτρονικές διαδικασίες. Κάθε δωμάτιο απολυμαίνεται σχολαστικά προτού παραχωρηθεί στον επόμενο ένοικο ακολουθώντας συγκεκριμένα πρωτόκολλα.

Αλλά και μέσα στο δωμάτιο υπάρχουν αλλαγές, τα νέα πρωτόκολλα προβλέπουν μεταξύ άλλων, απομάκρυνση κοινόχρηστων αντικειμένων, όπως καφετιέρες, βραστήρες και όλα τα προϊόντα του mini bar.

Στο εστιατόριο , οι νέες οδηγίες προβλέπουν τραπέζια και καθίσματα μόνο σε εξωτερικούς και ημιυπαίθριους  χώρους, τοποθετημένα σε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους. Ίδια απόσταση θα τηρείται και στις ξαπλώστρες τις οποίες θα χρησιμοποιούμε απλώνοντας την ατομική μας πετσέτα.

Οι Γενικοί κανόνες όταν τηρούνται είναι για να έχουμε ‘Διακοπές με Ασφάλεια’:

Πουθενά χωρίς το αντισηπτικό μας , απαραίτητο στο νεσεσέρ μας μαζί με το αντηλιακό , το αντικουνουπικό και την αλοιφή για τα τσιμπήματα!

Όχι μόνο μάσκα θαλάσσης. Φέτος καλό είναι να βάλουμε στις αποσκευές μας τουλάχιστον 2 προστατευτικές μάσκες για κάθε μέλος της οικογένειας ώστε αν θα παραστεί ανάγκη να μην χρειαστεί να αναζητήσουμε φαρμακείο για να αγοράσουμε.

Η ‘χρυσή’ απόσταση του 1,5 μέτρου τηρούμε παντού όχι μόνο σε κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όπως παραλία κατάστρωμα και αρχαιολογικά μνημεία την απόσταση.

9 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

  • Ποιοτικές Διακοπές.
  • Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση
  • Καθαριότητα και ασφάλεια
  • Πιο καθαρές παραλίες
  • Μεγαλύτερη ποικιλία ξενοδοχείων σε καλύτερες τιμές
  • Προσφορές σε δημοφιλής προορισμούς
  • Μπορείς να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στην πιο κοσμοπολίτικη παραλία χωρίς συνωστισμό
  • Θα βρεις άμεσα τραπέζι και Θα φας στο αγαπημένο σου εστιατόριο χωρίς να περιμένεις ώρες να εξυπηρετηθείς.
  • Γιατί μπορεί να ταξιδέψεις στον αγαπημένο σου προορισμό

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_single_image image=”33117″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]Ταξιδιωτικός Σύμβουλος

LOVE YOUR HOLIDAYS

ΣΟΦΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Μετά από 2 χρόνια λειτουργεί και πάλι η Παιδιατρική του Νοσοκομείου Κορίνθου – Τελέστηκε αγιασμός παρουσία πολιτικής ηγεσίας

Previous article

Αυγουστιάτικη πανσέληνος και αρχαιολογικοί χώροι Κορινθίας – Μάθε τι παίζει που!

Next article

More in ΥΓΕΙΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.