1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Το πρόβλημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου υπήρχε από τον Ιανουάριο, δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων

0

Την ενόχληση του για δημοσιεύματα μερίδας του τύπου αναφορικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο κατέθεσε ο Δήμαρχος στην διάρκεια της συνέντευξης σε τοπικά μέσα, δίνοντας απαντήσεις επί αυτών και σημειώνοντας πως η δημοτική του αρχή δεν στερείται κοινωνικής ευαισθησίας και δεν διακατέχεται από αδιαφορία τουναντίον ενεργεί για την αποκατάσταση του προβλήματος που κληρονόμησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, στοιχείο το οποίο δεν περιλαμβάνεται στα δημοσιεύματα.

“Οι κατηγορίες που δεχτήκαμε περί αδιαφορίας και έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας ήταν άδικες. Κυρίως επειδή το διάστημα από τον Ιανουάριο που έπαψε η προμήθεια έως και την λήξη της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής καμία αναφορά δεν είχε γίνει…”

«Το κοινωνικό παντοπωλείο έπαψε να δίνει είδη σε δικαιούχους από τις αρχές του 2019. Ο κ.Πνευματικός υπέγραψε τη σύμβαση της προμήθειας με το ΚΟΡΙΝΘΙΑΝ ΠΑΛΛΑΣ στις 28/8/2019, ήταν η τελευταία υπογραφή που έβαλε. Η σύμβαση ελέγχεται για πιθανά προβλήματα νομιμότητας τα οποία προσπαθούμε να επιλύσουμε. Δεν σας κρύβω πως εξετάζουμε με τους νομικούς όλα τα ενδεχόμενα, να υπογραφεί, να τροποποιηθεί ακόμα και να ακυρωθεί. Σε κάθε περίπτωση θα πράξουμε το ορθό και το νόμιμο. Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι πως οι κατηγορίες που δεχτήκαμε περί αδιαφορίας και έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας ήταν άδικες. Κυρίως επειδή το διάστημα από τον Ιανουάριο που έπαψε η προμήθεια έως και την λήξη της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής καμία αναφορά δεν είχε γίνει, τουναντίον γίνεται τώρα, στην δική μας δημοτική αρχή η οποία έχει εντοπίσει το πρόβλημα και προσπαθεί να το λύσει. Παράλληλα να σας πω πως εξετάζονται τρόποι προκειμένου εν όψει εορτών να δοθούν είδη σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.»

Ερωτηθείς ο κ. Δήμαρχος από τους δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε το συνολικό ζήτημα που υπάρχει με τις προμήθειες στο Δήμο Κορινθίων ανακοινώνοντας πως ήδη έχουν δρομολογηθεί ενέργειες αναδιάρθρωσης και στελέχωσης της υπηρεσίας αλλά και αλλαγών επι της διαδικασίας. «Επι σειρά ετών ο δήμος Κορινθίων καταγράφει απαράδεκτες καθυστερήσεις στον τομέα των προμηθειών. Παραδείγματα αποτελούν και το Κοινωνικό παντοπωλείο και η προμήθεια γάλακτος σε εργαζομένους του δήμου που απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα. Πολύ σύντομα το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά! Αναμένονται οι ανάλογες αποφάσεις Δημάρχου, η στελέχωση της υπηρεσίας και η αλλαγή στις διαδικασίες.»

Ο κ.Δήμαρχος κατέληξε με την διαβεβαίωση πως εφ εξής στο Δήμο Κορινθίων θα αντιμετωπίζονται όλοι οι προμηθευτές με ίσους όρους, πως οι προσφορές θα είναι περισσότερες της μιας , με τιμές και εκπτώσεις της αγοράς και πως προτεραιότητα θα έχουν οι Κορινθιακές επιχειρήσεις ώστε τα χρήματα να μένουν εδώ, όπου είναι δυνατόν»

 

Δέδες στο Περιφερειακό για επαναλειτουργία ΚΤΕΟ, ΚΕΚ και Κέντρο Νέων Κορινθίας –

Previous article

“Ελευθερώστε” τα πεζοδρόμια στο Κιάτο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.