4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τοξική η ατμόσφαιρα σήμερα στα Εξαμίλια Κορίνθου … Άλλο ένα κλεμμένο αυτοκίνητο στις φλόγες

0

Μπορεί η προσοχή μου σήμερα να ήταν στραμμένη στην Τρίπολη για την διεξαγωγή του 10ου  Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου Πελοποννήσου ωστόσο μια έντονη και άσχημη μυρωδιά που πλανιόταν κάποια στιγμή το πρωί στον αέρα μου κίνησε την περιέργεια.

Ο μαύρος καπνός με κατεύθυνε στα Εξαμίλια και συγκεκριμένα στα «γύφτικα» που λένε και  εκεί οι κάτοικοι της περιοχής.

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες και όπως ήταν αναμενόμενο τοξικές ουσίες πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα.

Ένας κύριος που εργάζεται κοντά στην περιοχή μου είπε « Πριν λίγες μέρες έκαψαν ένα ακόμη , τα κλέβουν και μετά τα καίνε. Δεν γίνετε τίποτα , κανείς δεν πλησιάζει . Εδώ και τόσα χρόνια η κατάσταση είναι η ίδια. Λες και έχουμε πόλεμο».

Η φωτογραφία που τραβήξαμε δεν έχει καλή ανάλυση γιατί φοβηθήκαμε να πλησιάσουμε πιο κοντά.  Μια ομάδα εφήβων ρομά , δίπλα στο φλεγόμενο αυτοκίνητο, προκαλούσε για φασαρία.

«Δεν είναι όλοι το ίδιο» , μου λέει μια γυναίκα που το σπίτι της είναι 200μ. πιο κάτω . «Κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν την παρανομία και αποφεύγουν τα μπλεξίματα. Είναι όμως και οι συμμορίες … ναρκωτικά , όπλα, κλοπές και … τι να κάνουμε όμως που το σπίτι μας είναι εδώ».

Τα «γύφτικα» στα Εξαμίλια είναι μια περιοχή που έχει μετατραπεί σε κράτος εν κράτει. Αντίστοιχα υπάρχουν τέτοιου είδους καταυλισμοί και σε άλλες περιοχές της Κορινθίας (Ζευγολατιό , Βασιλικός , κ.α.)

Οι προσπάθειες και οι προσδοκίες κράτους και οργανισμών για ένταξη των ρομά στην κοινωνία έχουν μικρό ποσοστό επιτυχίας.

Τι φταίει και δεν πετυχαίνουν και τι μπορεί να γίνει ;

Ένα τεράστιο θέμα που μας απασχολεί και θα μας πάρει πολλά συνέδρια για να το λύσουμε … αν το λύσουμε !

 

Ενα γεμάτο θέατρο για τον Αυτισμό

Previous article

Δήμαρχος Νεμέας : «Δεν τον κολλάτε σε κανέναν άλλο δήμο τη Νεμέα να ησυχάσουμε …»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.