1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλεδιάσκεψη υπό τον ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη για τα προβλήματα του αμπελοοινικού κλάδου

0

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο του διαρκούς διαλόγου που επιδιώκει με εκπροσώπους των κλάδων που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, με σκοπό την ανάσχεση των επιπτώσεων της νόσου, πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Απριλίου τηλεδιάσκεψη με κύριο θέμα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός κλάδος.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν τρόπους αξιοποίησης των υφιστάμενων εργαλείων, κυρίως μέσα από τη χρήση του κανονισμού 1308/2013 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργοποίηση του μέτρου της αποστάξεως κρίσης.

 

Το μέτρο αυτό στοχεύει στη διάθεση αποθεματοποιημένων ποσοτήτων οίνου για την παραγωγή αλκοόλης για υγειονομικούς σκοπούς στο πλαίσιο των μέτρων κατά του COVID 19.

 

Επιπλέον, συζητήθηκαν τυχόν τροποποιήσεις που απαιτούνται για την καλύτερη εκτέλεση των προγραμμάτων του Εθνικού Φακέλου για το κρασί συνολικού ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και αφορούν στην αναδιάρθρωση των αμπελώνων, στην ενίσχυση των επενδύσεων στον οίνο και σε προγράμματα προβολής και προώθησης του προϊόντος.

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε από την πλευρά του ότι η Κυβέρνηση έχει φροντίσει για την άμβλυνση των επιπτώσεων του πληττόμενου αμπελοοινικού κλάδου, μέσω της υπαγωγής του στους ΚΑΔ και δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην ενεργοποίηση του μέτρου της απόσταξης κρίσης ενώ θα εξεταστούν περαιτέρω οι δυνατότητες στήριξης του πληττόμενου αμπελοοινικού τομέα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή καθώς και ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), Γιάννης Βογιατζής, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), Χρήστος Μάρκου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Γιώργος Σκούρας και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΟΑΟ και Γενική Γραμματέας του ΣΕΟ, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

Υγειονομικό υλικό και ISOBOX για το Κέντρο Υγείας Κιάτου

Previous article

Χορηγία από το Επιμελητήριο Κορινθίας προς το Γ.Ν Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.