5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Τα ψηφιακά πρωτάκια” απ΄το Λουτράκι εντυπωσίασαν την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

0

H Ολυμπία Γιαννακοπούλου είναι δασκάλα στο Α1 τμήμα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου και μαζί με τα “ψηφιακά πρωτάκια” της εντυπωσίασαν την Υφυπουργό Παιδείας κα.Σοφία Ζαχαράκη την οποία μάλιστα κάλεσαν διαδικτυακά να επισκεφθεί την ψηφιακή τους τάξη.

 

Η Ολυμπία Γιαννακοπούλου μιλώντας αποκλειστικά στο www.greekteachers.gr μας εξηγεί :

“Η υγειονομική κρίση που έπληξε την υφήλιο και οδήγησε σε πρωτοφανείς καταστάσεις την καθημερινότητά μας δεν άφησε ανεπηρέαστο τον Έλληνα δάσκαλο. Κι αν κάποιοι αρχικά μίλησαν για “διακοπές για  τον εκπαιδευτικό κλάδο” αφήνοντας διχαστικά υπονοούμενα, η πραγματικότητα τους διέψευσε κατηγορηματικά. Γιατί ο Έλληνας δάσκαλος κινητοποιήθηκε, “έμαθε”, μελέτησε, εργάστηκε  και θα συνεχίζει να εργάζεται όχι μόνο με τη λογική αλλά κυρίως με το συναίσθημα. Και αυτό γιατί σκοπός του δεν ήταν μόνο να μεταφέρει τη γνώση στον μαθητή μέσα από ένα άψυχο μέσο όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αρχικά, η πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης στη συνέχεια και η τηλεδιάσκεψη λίγο αργότερα, στα οποία μέσα σε λίγες ώρες έγινε ειδικός. Η αληθινή του έγνοια ήταν να είναι εκεί, παρών για τους μαθητές του, να τους στηρίξει ψυχολογικά, να τους συμβουλέψει να μείνουν σπίτι και να απασχολούνται δημιουργικά,να τους μεταφέρει τη θετική του ενέργεια και την ελπίδα ότι το ΑΥΡΙΟ που περιμένουμε θα είναι καλύτερο.Αυτές οι σκέψεις γύριζαν στο μυαλό μου καιρό, αλλά αυτό που με κινητοποίησε όμως ήταν η εικόνα των μαθητών μου, παιδιών της Α’ Δημοτικού, με τα ακουστικά στα αυτιά μπροστά από laptops και tablets με τα ματάκια τους ορθάνοιχτα να περιμένουν να δουν και να ακούσουν τη δασκάλα και τους συμμαθητές τους. Ήταν μια αλληγορική εικόνα που με οδήγησε να γράψω σ’ ένα χαρτί κάποιους απλούς στίχους και να γίνουν ένα ποίημα. αφιερωμένο στα πρωτάκια μου αλλά και στους συναδέλφους απανταχού.Το ποίημα συγκίνησε τα παιδιά και τους γονείς και προκάλεσε την προσοχή της Υφυπουργού Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη που αμέσως το ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό με πολύ θετικά σχόλια για τη δημιουργικότητα που μπορεί να προκύψει στο διάστημα που είμαστε σε περιορισμό.Και μετά ήρθε η ιδέα οι λέξεις να ντυθούν με εικόνα. Με σκηνοθετικές οδηγίες εξ αποστάσεως οι γονείς έγιναν κινηματογραφιστές και τα πρωτάκια εξαιρετικοί πρωταγωνιστές. Άλλωστε δε χρειάστηκε να υποδυθούν κάποιον ρόλο, αλλά απλά  να δείξουν την καθημερινότητά τους. Και είχαμε στα χέρια μας μια ταινία!Μια ταινία που είχε σκοπό να μεταφέρει πολλά μηνύματα! Από το “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” και “ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” μέχρι και το αισιόδοξο μήνυμα “…

Και η ζωή μας πάλι θα’χει

χαρά, χαμόγελα κι αγάπη

που θ’ απλωθούν απ’ άκρη σ’ άκρη,

σ’ όλη τη γη, σ΄ όλα τα μέρη

και θα ‘ναι πάλι καλοκαίρι!

Από εκεί και πέρα ήρθε η χαρά της δημιουργίας και της συμμετοχής σε κάτι κοινό, και ήταν αυτό που είχε λείψει περισσότερο από όλους μας: να είμαστε ΟΜΑΔΑ, όπως το βιώναμε καθημερινά μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Η Υφυπουργός Παιδείας δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκλησή μας να συμμετέχει σε μια τηλεδιάσκεψη, μας συνεχάρη με πολύ θερμά λόγια και είχε ετοιμάσει και μια ηλεκτρονική κάρτα με πασχαλινές ευχές αποκλειστικά για “ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ”! Επίσης μας υποσχέθηκε ότι θα  επισκεφτεί και το σχολείο μας, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου, όταν όλες οι δυσκολίες θα έχουν περάσει.

Ήταν μια όμορφη εμπειρία! Κι εμείς συνεχίζουμε…με θετική σκέψη και υπομονή!

Καλή δύναμη σε όλους μας, μαθητές,γονείς, εκπαιδευτικούς!”

Καρχαρίας 170 κιλών πιάστηκε στον Άσσο Κορινθίας

Previous article

Έντονη αντίδραση για τα Δια περιφοράς Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.