4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα κουνούπια ήρθαν όπως το καλοκαίρι … νωρίς!

0

Τόσα εκατομμύρια και ακόμα τσιμπάνε ….

Ο φετινός Απρίλης δεν θύμιζε άνοιξη αλλά καλοκαιρίνο μήνα σε όλα του . Ακόμα και στις επιθέσεις των κουνουπιών . Πολλά είναι τα παράπονα συμπολιτών μας για τσιμπήματα από μολυσμένα κουνούπια που δημιουργούν σοβαρά δερματικά προβλήματα .

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και οι δήμοι έχουν άραγε φροντίσει για τους ψεκασμούς που γίνονται από νωρίς  την άνοιξη με στόχο να εξοντωθούν τα αυγά των κουνουπιών γιατί μετά άντε να το μαζέψεις …

Το sfedona.gr προσπάθησε να  έρθει σε επικοινωνία με κάποιον υπεύθυνο στο τμήμα  Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Σε αναζήτησή μας στο διαδίκτυο επί του θέματος  εντοπίσαμε την πρόσκληση σε διαγωνισμό της εταιρείας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. για Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών Περιφέρειας Πελοποννήσου 2018-2020.

Το πρόγραμμα αγγίζει το κόστος των 4 εκ. ευρώ και έχει καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την 9/4/2018 .

 

Ας μας ενημερώσει λοιπόν κάποιος επίσημα σε τι στάδιο βρισκόμαστε . Έγιναν , θα γίνουν οι ψεκασμοί …Γιατί ο κόσμος ταλαιπωρείται ήδη από τα τσιμπήματα και ανησυχεί για ενδεχόμενες μολύνσεις .

 

 

Αρ.Διακήρυξης: 01/2018 Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών Περιφέρειας Πελοποννήσου 2018-2020

Αριθμός / Α/Α Συστήματος: 55019

Κωδικός CPV: 90922000-6

Πρόσθετη περιγραφή ειδών/Υπηρεσιών: Υπηρεσίες καταπολέμησης επιβλαβών εντόμων

Αναθέτουσα Αρχή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ, ., ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, .

Τόπος Παράδοσης: Όπως αναφέρεται στους όρους της Διακήρυξης

Αντικείμενο Διαγωνισμού: Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών πρόληψης και ελέγχου της μετάδοσης των νοσημάτων από έντομα διαβιβαστές, με την έγκαιρη και συστηματική οργάνωση υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών σε θέσεις του φυσικού, αγροτικού και περιαστικού περιβάλλοντος, οι οποίες αποτελούν εν δυνάμει εστίες ανάπτυξης κουνουπιών, στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στοχευμένες δράσεις υλοποίησης του αντικειμένου της σύμβασης είναι κατ’ ελάχιστον οι εξής : 1. Επιχειρησιακός Σχεδιασμός. 2. Επιλογή και Κατάρτιση προσωπικού. 3. Παρακολούθηση Προνυμφών. 4. Οριοθέτηση Επιφανειών για ψεκασμό. 5. Διενέργεια εφαρμογών προνυμφοκτονίας από εδάφους. 6. Διενέργεια εφαρμογών υπολειμματικής ακμαιοκτονίας (LV) από εδάφους. 7. Διενέργεια εφαρμογών ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους. 8. Διενέργεια εφαρμογών προνυμφοκτονίας από αέρος. 9. Διενέργεια εφαρμογών ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρος. 10. Έλεγχος Αποτελεσματικότητας εφαρμογών. 11. Παρακολούθηση διακύμανσης ακμαίων κουνουπιών. 12. Δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης του Ίου του Δυτικού Νείλου: Έλεγχος σημειακών εστιών ανάπτυξης προνυμφών και διενέργεια ψεκασμών από εδάφους στο αστικό σύστημα οικισμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου (door-to door).

Προϋπολογισμός Χωρίς Φ.Π.Α.: 3.912.500,00

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05-03-2018 15:48:27

Καταληκτική Ημ/νία Υποβολής Προσφορών : 09-04-2018 13:00:00

Το CNN GREECE στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Previous article

Γ. Ψυχογιός : Η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.