4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Συνδυάστε πεζοπορία – ανάβαση στο όρος Φουκά με ξενάγηση της περιοχής

0

Το Σάββατο 14 Απριλίου ο δήμος Βέλου-Βόχας και η Τοπική Κοινότητα Χαλκείου διοργανώνουν πεζοπορία – ανάβαση στο όρος Φουκάς που δεσπόζει ανάμεσα στις πεδιάδες της Βόχας και της Νεμέας, στην κεντρική Κορινθία. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί από την πλατεία Χαλκείου.

Οι πεζοπόροι θα περάσουν πρώτα από την μαγευτική περιοχή “Χάβος” όπου ψηλά πλατάνια ρίχνουν τον αιώνιο ίσκιο τους στο μονοπάτι και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν την ελαφρώς ανηφορική διαδρομή προς το Φουκά.

Το μονοπάτι καταλήγει στο ψηλότερο σημείο του όρους, όπου οι πεζοπόροι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αφ’ενός μεν την υπέροχη θέα προς Ρούμελη, Κορινθιακό, Σαρωνικό, Αργολίδα, Ζήρεια, Χελμό, Ολίγυρτο κ.λπ., αφ’ετέρου να επισκεφθούν τα ιστορικά κτήρια της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής και τα θρυλικά μέρη “στοιχειωμένο μελίσσι”, πηγή με ιαματικό νερό κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψη οι πεζοπόροι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην ιστορία του τόπου από την Αρχαιότητα, τη Βενετοκρατία, την Τουρκοκρατία αλλά και τους νεώτερους χρόνους.

ΠΟΤΕ: Σάββατο 14 Απριλίου 2018, ώρα 9:30 π.μ.
ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Πλατεία Χαλκείου προς Φουκά
ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 7,6 km
ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: 400 m

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3,5 ώρες
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: ήπια
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: παπούτσια πεζοπορίας, καπέλο, αντηλιακή, νερό, γυαλιά ηλίου

 

Οι Κορίνθιοι πήγαν Μέγαρο για … Opus Femina !

Previous article

Με “Παλιές Αγάπες” στη λίμνη της Βουλιαγμένης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.