4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΟΣΩΠΑ

Συναντήσαμε τη NadiaBele και ανακαλύψαμε αυτό που κάνει τα κοσμήματά της μοναδικά

0

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Αν και πολύ νέα μετράει ήδη 22 χρόνια στο χώρο του εικαστικού κοσμήματος έχοντας δημιουργήσει ένα επώνυμο και ισχυρό brand. Τα κοσμήματα Nadia Bele είναι ξεχωριστά, εύκολα αναγνωρίσιμα και προπάντων έχουν πιστούς «θαυμαστές». Τι είναι όμως αυτό που τα κάνει τόσο ιδιαίτερα; Ίσως αν γνωρίσουμε καλύτερα τη δημιουργό τους να το ανακαλύψουμε!

Δώσαμε ραντεβού σε ένα ατμοσφαιρικό καφέ στο κέντρο της Αθήνας, και εκεί σα να γνωριζόμασταν από χρόνια, μου μίλησε με ενθουσιασμό για τα παιδικά της χρόνια στο Καλέντζι Κορινθίας, τα όνειρά, τα σχέδια και τη δουλειά της, για όλα όσα αγαπάει. Για να είμαι ακριβής όχι όλα, όσα προλάβαμε να πούμε σε ένα καφέ… γι΄αυτό και υποσχεθήκαμε να ξαναβρεθούμε σύντομα, αυτή τη φορά στο ατελιέ της στου Ψυρρή.

 

Τι σημαίνει για σένα η Κορινθία;

Την Κορινθία μας την αγαπώ πολύ. Είναι  ευλογημένος τόπος. Κι είμαι πολύ χαρούμενη που κατάγομαι από ‘κει! Συγκεκριμένα το χωριό μου είναι το Καλέντζι. Εκεί μεγαλώσαμε ο αδερφός μου κι εγώ, από δυο υπέροχους γονείς, που μας χάρισαν ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Αυτό είναι το χωριό του μπαμπά  μου, η μαμά μου κατάγεται από την εξίσου υπέροχη Αρκαδία. Στην Τρίπολη γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του μπαμπά. Εκεί γεννήθηκα εγώ. Όταν ο μπαμπάς μου απολύθηκε απ΄το στρατό, εγκατασταθήκαμε μόνιμα στο Καλέντζι.

Μη ξεχάσεις να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό μας για να κερδίσεις το πιο φινετσάτο γούρι που σχεδίασε και έφτιαξε με πολύ αγάπη η NadiaBele, για σένα ή για εκείνον.

Υπήρχαν ερεθίσματα απ΄την οικογένεια που συνέβαλαν στην μετέπειτα καλλιτεχνική σου πορεία;

Στην οικογένειά μου εκτιμάμε κι αγαπάμε τις τέχνες.  Ο  μπαμπάς μου έχει δίπλωμα φωτογραφίας από ’76. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που αγαπούσε ιδιαίτερα και την κοσμηματοποιία και επένδυε σε αυτή. Θυμάμαι τον προπάππου μου να φοράει πάντα το χρυσό του σεβαλιέ δαχτυλίδι  με το οικογενειακό οικόσημο. Η μπιζουτιέρα της γιαγιάς μου που με άφηνε να «σκαλίζω» και να δοκιμάζω τα κοσμήματά της, ήταν η αγαπημένη συνήθεια ως και την εφηβεία μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που πριν λίγα χρόνια έκανα για μένα ένα δαχτυλίδι με τη λίρα που μου χάρισε όταν γεννήθηκα.

NadiaBele κοσμήματα ειδικά σχεδιασμένα για σένα

 

Πότε συνειδητοποίησες ότι θέλεις να φτιάχνεις κοσμήματα;

Από πάντα. Αρχικά έκανα «σκουλαρίκια» τα κεράσια που είχαμε απ’ τον κήπο μας όταν ήμουν μωρό… Μετά έφτιαχνα κοσμήματα για τις κούκλες μου, για τις φίλες μου και για μένα με ότι υλικά μπορείς να φανταστείς!  Όταν με ρωτούσαν τι δουλειά θα κάνω όταν μεγαλώσω απαντούσα με σιγουριά «θα φτιάχνω κοσμήματα». Απ΄τις πρώτες λέξεις που είπα ήταν «λιλίκια», δηλαδή σκουλαρίκια. Αργότερα στο σχολείο και ούσα καλή μαθήτρια, επηρεασμένη απ΄την επαγγελματική «ασφάλεια» που αναζητούμε, με την επιλογή που θα κάνουμε,  είχα σκεφτεί να σπουδάσω αρχιτεκτονική. Στα 16 μου η απόφαση ήταν οριστική και αμετάκλητη, παρά τις αρχικές διαφωνίες των γονιών μου (εύλογα ανησυχούσαν για τις δυσκολίες  που κρύβει ο χώρος της χρυσοχοΐας στην Ελλάδα), θα γινόμουν κοσμηματοποιός. Έτσι ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Σχολή της Στεμνίτσας.  Για μένα τελικά δεν ήταν εύκολο να ζήσω εκεί.  Αλλά ευτυχώς τα κατάφερα και  πήρα μεταγραφή σε αντίστοιχη σχολή στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσα και τις σπουδές μου, και για καλή μου τύχη  μπήκα ως ταλέντο, και στην Σχολή Καλών Τεχνών, όπου παρακολούθησα γλυπτική και σκηνογραφία.

NadiaBele

 

Θέλω να μου μιλήσεις για τα πρώτα βήματα αλλά και για την επιτυχία που ακολούθησε…

Ήταν 8 Νοεμβρίου 1997, των Αρχαγγέλων, όταν χτύπησε το τηλέφωνο μου, και μ’ ενημέρωναν από την άλλη γραμμή πως  εγκρίθηκε η άδεια του εργαστηριου μου. Να φανταστείς  ήμουν ακόμη φοιτήτρια, δεν είχα τελειώσει το τρίτο έτος της Σχολής, ήμουν μόλις 19 χρονών. Τα γιορτάζω τα επαγγελματικά μου γενέθλια κάθε χρόνο. Γιατί κάθε μέρα που περνάει αγαπώ το επάγγελμά μου όλο και πιο πολύ, κι είναι αυτό το συναίσθημα που με οπλίζει με πείσμα και δύναμη να ξεπερνώ όποια δυσκολία. Σαν άνθρωπος ποτέ δεν βάζω τα προβλήματα «κάτω απ΄το χαλί» τα αντιμετωπίζω κατάματα. Στάθηκα όμως και πολύ τυχερή στη δουλειά μου και είμαι ευγνώμων γι΄αυτό. Ξεκίνησα σε μια εύρωστη οικονομικά περίοδο της χώρας μας. Τότε που ανθούσαν όλα!  Μεγάλες παραγωγές στο θέατρο, την τηλεόραση, τα περιοδικά μόδας  και γενικά «γίνονταν πράγματα».

Η πρώτη μου συνέντευξη στην τηλεόραση, ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’90, στην εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά «Έχει γούστο» στην ΕΡΤ.  Τα κοσμήματά μου ήταν η «χαρά του ενδυματολόγου» κι από τότε ξεκίνησα να συνεργάζομαι με τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες, τραγουδίστριες, ηθοποιούς, μοντέλα, δημοσιογράφους κι όλο τον λαμπερό κόσμο της  showbiz.

Ανδρικά μανικετόκουμπα με τα αρχικά του ονόματος. Τα συγκεκριμένα σχεδιάστηκαν για τον …Νίκο Βέρτη

 

Η επιτυχία όμως εξελίχθηκε και εκτός συνόρων…

Σημαντική στιγμή για μένα, όταν μια ατζέντισσα μου πρότεινε να «ταξιδέψει τα κοσμήματά μου» σε έκθεση σε γκαλερί στη Νέα Υόρκη το 2004. Ήταν με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελλάδας. Δέχθηκα την πρότασή της για τα κοσμήματα, όμως δίστασα να τα συνοδεύσω εγώ προσωπικά στην Αμερική…  Η έκθεση έγινε με επιτυχία και την επισκέφθηκαν πολλοί Έλληνες ομογενείς κι αρκετοί διάσημοι. Θυμάμαι την επόμενη μέρα των εγκαινίων που μου τηλεφώνησε η ατζέντισσα και σχεδόν τσιριχτά να μου λέει: «Νάντια, μάντεψε ποια αγόρασε το πρώτο κόσμημά σου… Η Jennifer Aniston!» Δεν φαντάζεσαι πόσο μετάνιωσα που δεν είχα πάει! Η συγκεκριμένη έκθεση στάθηκε αφορμή να δώσω την πρώτη συνέντευξη σε ξένο μέσο και μάλιστα στο BBC.

 

Ποιες διάσημες έχουμε δει με Nadia Bele κόσμημα;

Πολλές. Κι είμαι ευγνώμων που όλες αυτές οι σπουδαίες γυναίκες έχουν τιμήσει τις δημιουργίες μου! “Ποδαρικό” μου έκανε η λατρεμένη μου, μοναδική, ανεπανάληπτη. αείμνηστη Έλενα Ναθαναήλ, η οποία απέκτησε πρώτη κόσμημά μου το 1996. Εκείνη την εποχή κάναμε πολύ παρέα και με φιλοξενούσε συχνά στο εξοχικό της στην Εύβοια. Σαν φυλαχτό κρατώ πολλές στιγμές μας από τότε. Ήταν και θα παραμείνει από τα σημαντικότερά μου πρότυπα.  Αν επιμένεις να σου πως μερικά ονόματα, θα αναφέρω κάποιες που μου έρχονται πρώτες στο μυαλό, αλλά σίγουρα θα ξεχάσω πολλές και σπουδαίες και με συγχωρείτε  προκαταβολικά… Η Μαρινέλλα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Ρούλα Κορομηλά, η Γλυκερία, η Βίκυ Κουλιανού, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Νατάσα Μποφίλιου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, (η Βίκυ Χατζή,  η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η Βάνα Ραμπότα κι η Κάτια Πάσχου που είναι και φίλες μου), η Άντζελα Δημητρίου, η Ελένη Βιτάλη, η Κατερίνα Καραβάτου, η Δήμητρα Ματσούκα, η Έλενα Χριστοπούλου, η Θωμαΐς Απέργη, η Πέννυ Μπαλταζή, η Μπέτυ Μαγγίρα, η Κατερίνα Γιατζόγλου, η Χριστίνα Πολίτη, η Νατάσα Ράγιου, η Ζήνα Κουτσελίνη, η Χρύσπα.

Τηλεοπτική εμφάνιση της Ρούλας Κορομηλά με κοσμήματα NadiaBele

Είναι τιμή μου που ταλαντούχες κι αξιόλογες κυρίες επιλέγουν τις δημιουργίες μου για  πολύτιμες στιγμές τους αλλά θα ήμουν αγνώμων αν ξεχνούσα να ευχαριστήσω όλες κι όλους εσάς, τις/τους πιο αγαπημένες/νους  μου κυρίες και κυρίους που επιλέγετε NadiaBele (εικαστικό κόσμημα) για τον γάμο σας, την επισφράγιση της αγάπης σας, τις επετείους σας, την βάπτιση των παιδιών σας, τις γιορτές και τις σημαντικότερες στιγμές σας!

Μαρινέλα-Βιτάλη – Γλυκερία με κοσμήματα NadiaBele

 Σου ζητάνε περίεργα πράγματα; Έχεις ποτέ αρνηθεί να φτιάξεις κάτι;

Δεν θεωρώ τίποτα περίεργο ή δύσκολο. Κάθε καινούρια παραγγελία, είναι για μένα μια πρόκληση. Ωστόσο θα σου αποκαλύψω τη μοναδική φορά που αρνήθηκα παραγγελία. Ήταν όταν είχα φτιάξει για τον Πάνο Μουζουράκη, για την παράσταση «HANGOVER»  ένα “ειδικό” δαχτυλίδι, που άνοιγε και υποτίθεται πως περιείχε κόκα, για τις ανάγκες του ρόλου, ενώ στην πραγματικότητα ήταν άχνη ζάχαρη. Στο πρόγραμμα της παράστασης αναφερόταν το όνομά μου, και στοιχεία επικοινωνίας για τα κοσμήματα και τις “ειδικές κατασκευές”. Από το βράδυ της πρεμιέρας κι αρκετό  διάστημα μετά, χτυπούσε το τηλέφωνό μου πολύ συχνά από κόσμο που ήθελε να τους φτιάξω παρόμοιο δαχτυλίδι. Μάλιστα με ρωτούσαν πόσα γραμμάρια χωράει!;  Τους εξηγούσα ευγενικά πως το συγκεκριμένο δαχτυλίδι το έφτιαξα αποκλειστικά για τις ανάγκες της παράστασης και πως δεν θα τους φτιάξω κάτι παρόμοιο. Είμαι εναντίον των ναρκωτικών. Δεν θα δημιουργούσα ποτέ τίποτα που θα σχετιζόταν με κάτι τέτοιο.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message]Οι δημιουργίες της NadiaBele διατίθενται στο ατελιέ της στου Ψυρρή με ραντεβού. Επίσης, μπορείτε να την ανακαλύψετε στo site της: www.nadiabele.com, στο fb page της: Nadia Bele (εικαστικό κόσμημα), και στο instagram της: @nadiabelejewels.
Για να επικοινωνήσετε μαζί της: e-mail: nadiabele@gmail.com & τηλ: 6937898133.[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

Αλκυονίδες τέλος – Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Previous article

Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές απ΄την Τροχαία Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.