5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συκιά Κορινθίας: Πώς ένας μικρός προορισμός επικοινωνεί την ύπαρξή του με έξυπνο τρόπο στην εποχή του Covid-19

0

Στην εποχή του κορωνοΐου και ενώ πολλές περιοχές βρίσκονται σε αμηχανία για το πώς να αντιμετωπίσουν την τεράστια αυτή η πρόκληση για τον τουρισμό, η μικρή Συκιά Κορινθίας δεν μένει άπραγη και μας εκπλήσσει και πάλι. Επικοινωνεί την ύπαρξή της διαδικτυακά και προετοιμάζεται ενεργά για την επόμενη μέρα. Εξάλλου η επόμενη μέρα θα τη βρει στην ιδανική θέση για το μετά-κορωνοϊκό ταξιδεύειν. Εύκολα προσβάσιμη, κατ’ εξοχήν οικογενειακή, διόλου μαζική, η Συκιά Κορινθίας είναι ο προσιτός προορισμός της απολύτως αυθεντικής ελληνικής βιώσιμης φιλοξενίας.

Το background

Πίσω από την επικοινωνιακή αναγέννηση της Συκιάς βρίσκεται μια δραστήρια ομάδα νέων ανθρώπων, η οποία έφτιαξε πριν μερικά χρόνια την ιστοσελίδα sykia.gr με στόχο να δημιουργήσει ένα όχημα εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις διαμονής και εστίασης του χωριού. Λίγα χρόνια μετά, με την υποστήριξη πλέον και του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού “Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς Κορινθίας Άγγελος Σικελιανός”, η δραστήρια ομάδα αρχίζει να κινείται και σε άλλους χώρους, όπως τον χώρο της μουσικής (συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018 και 2019), του πολιτισμού (διοργάνωση σεμιναρίων θεάτρου), της ιστορίας (συμμετοχή στο Πανελλήνιο Δίκτυο Προφορικής Ιστορίας) και της τουριστικής εκπαίδευσης (σεμινάριο οινογνωσίας για επαγγελματίες). Με τρεις πλέον ιστοσελίδες και τα αντίστοιχα κοινωνικά δίκτυα στη φαρέτρα της, καθώς και με ευρύτερες εθνικές και διεθνείς συνεργασίες, η ομάδα επικοινωνίας της Συκιάς Κορινθίας ενεργεί πρωτοποριακά και το επικοινωνεί μέσω του διαδικτύου υποδειγματικά.

Ενέργειες επικοινωνίας στην εποχή του Covid-19

Η μικρή Συκιά Κορινθίας πρωτοπορεί λοιπόν και πάλι σήμερα, αυτή τη φορά με την ανταπόκρισή της στην τουριστική πρόκληση που αποτελεί ο covid-19. Ξεκινώντας με έναν χειροποίητο χάρτη του χωριού, προσκαλεί τους επισκέπτες της να περιηγηθούν νοερά στο χωριό.

Στη συνέχεια συνεργάζεται με το Δίκτυο Προώθησης Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Experience Corinthia για να εντάξει ένα δικό της αξιοθέατο, τη Βίλλα του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, στη σειρά “Εικόνων για Χρωμάτισμα” του εν λόγω δικτύου. Στόχος του εγχειρήματος είναι να ταξιδέψουν νοερά οι παλιοί, αλλά και οι δυνητικοί, επισκέπτες της Κορινθίας στις ομορφιές της. Το επόμενο πρότζεκτ, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί εντός του Μαΐου 2020, είναι ένα βίντεο με θέμα τη φιλοξενία στη Συκιά. Ανυπομονούμε!


(καντε “κλικ” για μεγαλύτερο μέγεθος και να κατεβάστε την εικόνα σε μορφή .pdf & jpg)

Για την ιστορία

Η Συκιά Κορινθίας έχει χαραχθεί στη μνήμη των παλιών ως ο τόπος κατοικίας του ποιητή Άγγελου Σικελιανού και της γυναίκας του Εύας Πάλμερ, το μέρος στο οποίο εμπνεύστηκε και σχεδιάσε την αναβίωση των Δελφικών Εορτών τη δεκαετία του 1930.

Στους λίγο νεώτερους είναι γνωστή ως ένα από τα πρώτα διεθνή τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας, με τις περίφημες κατασκηνώσεις Τυπάλδου φωλιασμένες μέσα στο παραθαλάσσιο αισθητικό δάσος “Πευκιάς”.

Εμείς οι νεότεροι την ακούσαμε για πρώτη φορά το 2018 όταν συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Η μικρή κοινότητα των 500 μόνιμων κατοίκων ξεσήκωσε τη βόρεια ακτή του Κορινθιακού με το “μεγαλύτερη beach party της χρονιάς”, στο οποίο συμμετείχαν 16 μουσικά συγκροτήματα επί 4 συνεχόμενες μέρες!

Ακολουθήστε τη Συκιά Κορινθίας διαδικτυακά

Πηγή:tourismnews.gr

Μοναδικό! Θαλάσσιες χελώνες κολυμπούν μόλις 2 μέτρα απ΄την παραλία Λεχαίου (video)

Previous article

ΑΛΚΥΩΝ: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο Κορινθιακός Κόλπος η πίσω αυλή του Σαρωνικού ή  ένας δεύτερος κόλπος της  Ελευσίνας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.