4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Λουτράκι η πρώτη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος

0

Στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποίησε στο Λουτράκι, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος , την πρώτη της συνεδρίαση μετά τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν πέραν των Προέδρων των εμπορικών συλλόγων του νομού, οι Βουλευτές του Ν. Κορινθίας , ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Οικονομίας – Τόνωσης της Απασχόλησης – Αλληλεγγύης – Χωροταξίας, η Αντιδήμαρχος Λουτρακίου ,οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου .
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης , συζητήθηκε το θέμα της ρύθμισης των 120 δόσεων που θα τεθεί σε λειτουργία τον Φεβρουάριο και το ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα παρεμβατικές ενέργειες έτσι ώστε να μην μείνουν εκτός ρύθμισης πάνω από τα 2/3 των μικρομεσαίων οφειλετών . Επιπλέον αναφέρθηκε πως θα πρέπει στη ρύθμιση να συμπεριληφθούν εκτός από τις οφειλές έως τέλη του 2016 και οι οφειλές του 2017.

Τέλος , έγινε αναφορά στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπισε το περασμένο καλοκαίρι η Κορινθία με τις μέδουσες . Όλοι οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων της Κορινθίας συμφώνησαν πως θα πρέπει να ληφθούν οπωσδήποτε μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθεί η κατάσταση αυτή και το φετινό καλοκαίρι .Στην τοποθέτησή του ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΣΠ & ΝΔΕ και Πρόεδρος του ΕΣ Κορίνθου Βασίλης Γεώργαρης, πρότεινε την ένταξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν σε καθεστώς με ειδικές φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, όπως ισχύει και στην περίπτωση των πυρόπληκτων ή σεισμόπληκτων περιοχών , αφού και το συγκεκριμένο πρόβλημα εντάσσεται στα πλαίσια της φυσικής καταστροφής .

Μέδουσες στον κορινθιακό και Βωξίτης στα Γεράνεια το θέμα συνάντησης οικολογικών οργανώσεων και φορέων

Previous article

Και να που ήρθατε στα λόγια του αείμνηστου Λάκη Γιαννιδάκη κ. Σταυρέλη!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.