ΥΓΕΙΑ

Στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου δίνει στίγμα ο δορυφόρος της Ευρωπαϊκής Αποστολής για τον Ερμή

0

Mια ακόμη επιτυχία για το Αστεροσκοπείο Αθηνών καθώς ο μεταδιδακτορικός ερευνητής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) κ. Λιάκος παρατήρησε μετά από αίτημα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) το στίγμα της διαστημικής αποστολής η οποία αποτελεί την πρώτη Ευρωπαϊκή αποστολή στον πλανήτη Ερμή.

Την είδηση έκανε γνωστή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας ο οποίος σε μήνυμά του σημείωσε ότι «επιτεύχθηκε ο εντοπισμός του στίγματος του δορυφόρου BepiColombo της  Ευρωπαϊκής Διαστημικής Αποστολής.
Θερμά συγχαρητήρια στους Έλληνες ερευνητές».

Το αστεροσκοπείο Κρυονερίου βρίσκεται σε υψόμετρο ~900 m στο όρος Κυλλήνη κοντά στο χωριό Κρυονέρι του νομού Κορινθίας. Είναι ιδιοκτησία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ιδρύθηκε το 1972. Διαθέτει κατοπτρικό τηλεσκόπιο διαμέτρου 1.2 m τύπου Cassegrain (f/13). Το τηλεσκόπιο είναι τοποθετημένο σε ισημερινή στήριξη.

Το 2016 αναβαθμίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος NELIOTA του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, για την καταγραφή προσκρούσεων παραγήινων αστεροειδών στη Σελήνη.

Προτάσεις της Ο.Ε.ΕΣ.Π. για να στηριχθούν περισσότερες Μμε επιχειρήσεις

Previous article

Ο Δ. Σικυωνίων δίπλα στον Πολίτη με οικονομικές ενισχύσεις, συσσίτιο και διανομή τροφίμων

Next article

More in ΥΓΕΙΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.