1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σταυρέλης για το έργο κατασκευής σχολείου στην Αρχαία Κόρινθο : Ζημιά 248.700€ για το Δήμο

0

Με δελτίο τύπου προς τα ΜΜΕ ο επικεφαλής της “Πνοής Δημιουργίας” Νίκος Σταυρέλης θίγει την κατακύρωση διαγωνισμού στο δεύτερο μειοδότη του έργου κατασκευής Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου, με αποτέλεσμα ο δήμος να ζημιώνεται -όπως επισημαίνει- με 248.700 €.

Αναλυτικά ο κος Σταυρέλης αναφέρει:

Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή μπήκε θέμα στην ημερήσια διάταξη κατακύρωσης του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την Κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος δημοτικού σχολείου Αρχαίας Κορίνθου.
Ο προϋπολογισμός είναι 3.000.000 €
Η χρηματοδότηση είναι από ΕΣΠΑ
Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός έγινε 14/6/2019.
Συμμετέχοντες 6 μειοδότες.
Πρώτος μειοδότης η εταιρεία MAC CONSTRUCTION με 61,39%
Δεύτερος μειοδότης η εταιρεία GEOGENESIS με 53,10%
Όλως περιέργως η Οικονομική Επιτροπή με ψήφους 5 (της πλειοψηφούσης παράταξης) έναντι 4 των λοιπών παρατάξεων αποφάσισε την κατακύρωση του αποτελέσματος στο δεύτερο μειοδότη με έκπτωση 53,10%.

Η παράταξή μας πιστή σε όσα έχει κατά το παρελθόν διακηρύξει και ανακοινώσει ψήφισε υπέρ του πρώτου μειοδότη 61,39% δηλώνοντας:
1.Όπως ακριβώς είχα ψηφίσει το 2018 για την πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια) , αλλά και σε άλλα έργα που έχουν έλθει στην Οικονομική Επιτροπή στη συνέχεια , έτσι και σήμερα εμμένουμε στις ίδιες θέσεις.
2.Εγκρίνω να κατακυρωθεί στον πρώτο μειοδότη με 61,39% έκπτωση, όπως προέκυψε από τον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό.
3.Το έργο μπαίνει σε περιπέτεια υλοποίησης σχετικά με τις εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο και όχι μόνο.
4.Η επιτροπή διαγωνισμού δεν εισηγείται σε κανένα μειοδότη.
5.Η αξιολόγηση της επιτροπής μιλά μόνο για τον ένα μειοδότη και δεν καταχωρεί οικονομικά στοιχεία ζημιάς για το δεύτερο μειοδότη, παρά αρκείται σε γενικότητες ότι δεν προσκόμισε προσφορές κλπ.
6.Δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη εγκύκλιος του Υπουργείου του νόμου 4412/2016 για να κρίνει τι είναι ασυνήθιστα χαμηλή προσφορά.
7.Δεν υπάρχει περίπτωση με τη ψήφο μου να χαρίσω σε κανέναν εργολάβο 248.700 € που είναι η ζημιά που θα υποστεί ο Δήμος πηγαίνοντας στο δεύτερο μειοδότη με 8,29% διαφορά έκπτωσης μεταξύ πρώτου και δευτέρου (61,39%-53,19%).

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή για τα Περιβολάκια ήταν υπέρμαχη του πρώτου μειοδότη, όπως προέκυψε από τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή υπέρ του δεύτερου μειοδότη.
Τι μεσολάβησε και άλλαξαν αντίστροφα στο συγκεκριμένο έργο;
Δηλαδή η σημερινή Δ.Α. να ψηφίζει υπέρ του δεύτερου και η προηγούμενη να ψηφίζει υπέρ του πρώτου.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Έλενα Μιχαηλίδου: Είμαι παθιασμένη με το χορό και πολλές φορές έχω παρεξηγηθεί γι΄αυτό

Previous article

Σαρώνει η γρίπη – Τι αποφάσισε το Υπουργείο για τις απουσίες των μαθητών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.