ΑΡΧΕΙΟ SFEDONA.GRΥΓΕΙΑ

Πως να αξιοποιήσετε ένα κρασί που έχει περισσέψει

0

Αναρωτιέστε τι να κάνετε με το κρασί που έχει περισσέψει; Και ναι υπάρχουν μερικές φορές που μπορεί να μην πιείτε όλο το κρασί. Από το να πετάξετε ένα καλό λευκό κρασί ή ένα κόκκινο κρασί, υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να το αξιοποιήσετε.

Αν ανοίξατε πρόσφατα ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και μυρίζει λίγο περίεργα ή και άσχημα, τότε δοκιμάστε να το μεταγγίσετε σε ένα δοχείο που να περιέχει ένα καθαρό νόμισμα έτσι ώστε να απαλλαγείτε από την δυσοσμία. Αυτή η θεραπεία στο σπίτι έχει τις ρίζες της στην επιστήμη. Το μέταλλο του νομίσματος αντιδρά με το θείο του κρασιού με αποτέλεσμα να μειώνει την δυσοσμία σχεδόν αμέσως.

Μιας ημέρας ανοιγμένο κρασί, μπορεί να χρησιμεύσει ως μάσκα αντιγήρανσης. Όλοι γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού για την υγεία, αλλά αν έχει μείνει μια μικρή ποσότητα κρασιού, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για μια μάσκα προσώπου. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού κόκκινο κρασί, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα στο δέρμα σας, αφήστε το για 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Η μάσκα είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος (εκτός αν είσαι αλλεργικός σε οποιαδήποτε συστατικά, φυσικά). Αναζωογονεί το θαμπό δέρμα, ενυδατώνει το ξηρό δέρμα και καταπολεμά τυχόν ακμή για το επιρρεπές δέρμα. Πλέον, με όλα αυτά τα αντιοξειδωτικά, θα βοηθήσει και στην πρόληψη της περιβαλλοντικής γήρανσης.

Αν έχουμε να διαχειριστούμε μια σαμπάνια που να έχει λίγο ανθρακικό μετά το άνοιγμα, τότε είναι ιδανική για ένα κοκτέιλ μιμόζα. Μπορείτε επίσης να αναμείξετε ένα νέο αφρώδες κρασί, που έχετε αγοράσει από την αγαπημένη σας κάβα με ποτά και κρασιά, με ένα παλιό αφρώδες κρασί για να δώσει επιπλέον αφρισμό.

Τα κρασιά που είναι μόλις μερικών ημερών και δεν έχουν γίνει ακόμη ξύδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια σαγκρία. Απλά προσθέστε λίγη ζάχαρη, λίγο χυμό φρούτων και ίσως λίγο μπράντι. Μια άλλη λύση είναι να προσθέστε το κρασί σε μια κανάτα με μερικά μπαχαρικά και ζάχαρη για να φτιάξετε ένα ζεστό κρασί (mulled wine).

 

Στάσεις εργασίας απ΄τους δικαστικούς υπαλλήλους – Τι διεκδικούν

Previous article

Μια καινοτόμα ημερίδα για τη καινοτομία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.