1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πρόταση προς Δήμο Κορινθίων: “Δέντρα, φυτέψτε δέντρα!”

0
Περισσότερο πράσινο στην πόλη της Κορίνθου, ζητάει απ΄την Δημοτική Αρχή ένας ευαισθητοποιημένος δημότης, με επιστολή που έστειλε στο sfedona.gr και δημοσιεύουμε αυτούσια παρακάτω:
Η Δημοτική αρχή έκλεισε αισίως 5 και πλέον μήνες. Αν και σίγουρα δεν είναι όλα ιδανικά έχει δείξει ενδιαφέρον και κινητικότητα να λύσει προβλήματα στην πόλη. Κλάδεμα, καθαριότητα, όχι στον απόλυτο βαθμό αλλά καλύτερα σχετικά από ότι είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.
Ένας τομέας που δυστυχώς έχω εντοπίσει αδράνεια είναι το πράσινο. Διότι πράσινο δεν είναι μόνο το κλάδεμα. Στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου ο Δήμος μερίμνησε να φτιάξει το μονοπάτι στο παρτέρι. Τσιμέντο στο γκαζόν γιατί είναι δύσκολο προφανώς να κάνει ο κόσμος τον γύρω των παρτεριών. Δεν σχολιάζω το ότι το μονοπάτι χρησιμοποιείται και από μηχανάκια που διασχίζουν την πλατεία.
Για το πράσινο όμως της πλατείας τίποτα. Πάνω από 10 φοίνικες κόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια καθώς μαράθηκαν. Ούτε ένα δέντρο δεν φυτεύτηκε να τους αντικαταστήσει. Πόσο κοστίζουν 20 δένδρα για την πλατεία? 20 πεύκα που είναι και ανθεκτικά και κατάλληλα για χώρο και δίπλα σε θάλασσα. Πιθανόν πολύ πιο φθηνά από το τσιμέντο για το μονοπάτι.
Φθηνά επίσης θα ήταν και 20 δένδρα για την νησίδα της Εθνικής Αντιστάσεως που έχει μείνει γυμνή εδώ και καιρό μετά το κόψιμο των δένδρων. 10 δένδρα για τα πεζοδρόμια του ίδιου δρόμου όπου αρκετές θέσεις είναι κενές. 10 δένδρα για τον πεζόδρομο της Περιάνδρου που έχει κενές θέσεις. 20 πεύκα για την νησίδα στην Γεωργίου Παπανδρέου που αν και έχει πεύκα επί δεκαετίες αρκετά κόπηκαν ή έπεσαν στο πέρασμα των ετών χωρίς να αντικατασταθούν. Στέκουν οι κομμένοι κορμοί μόνο.
Κάποτε φυτεύτηκαν κάτι πευκάκια με ύψος 10 πόντους τα΄όποια βέβαια καμία ελπίδα δεν έχουν να αναπτυχθούν. Σαν τους θάμνους στην νησίδα της Κολιάτσου που φυτεύτηκαν προεκλογικά και έχουν μείνει οι μισοί. Η Δημοτική αρχή έχει δώσει μια αόριστη μόνο υπόσχεση για λουλούδια στους δημόσιους χώρους. Προς το παρόν τίποτα. Αλλά δεν είναι λύση τα λουλούδια. 100 δένδρα τι κόστος έχουν για έναν δήμο με αποθεματικό εκατομμυρίων? 2000 κόστισαν τα κεράσματα των εορτών….δεν μπορούν να βρεθούν 2000 για 100 δένδρα? δεν συζητάω για γκαζόν και θάμνους.

Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει στο μέλλον και να μην συνεχίσει αυτή η δραματική εικόνα, αισθητικά και περιβαλλοντικά.

Με εκτίμηση,
Δ.Β.

ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο: «Αξιοκρατικές επιλογές και όχι στη λογική των ημετέρων για τους υπαλλήλους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Previous article

Έλιωσε το χιόνι στη Ζήρεια – Οι σκιέρ περιμένουν νέα χιονόπτωση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.