ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες είναι οι 16 Κορινθιακές επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν απ΄το Επιμελητήριο Κορινθίας

0

Με λαμπρότητα και με μεγάλη προσέλευση επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου που ξεπέρασε τις προσδοκίες πραγματοποιήθηκε εχθές, Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητήριου Κορινθίας, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου Παναγιώτη Πιτσάκη,  στην εκδήλωση για πρώτη φορά δόθηκαν τιμητικά βραβεία σε 16 Κορινθιακές Επιχειρήσεις που διακρίνονται για την καινοτομία, τη δυναμική παρουσία τους στην αγορά και την αναπτυξιακή τους πορεία.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής:

NIKO HELM ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ,

ΦΥΡΚΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ,

ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Α. & Γ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΟΕ,

ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ ΑΕ,

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ,

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΕ- CANAL DIVE,

V-CUBES ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΒΕΡΔΕ ΑΕ,

PLANT BOX,

PALADAR Lounge Restaurant Bar 

ΑΘΛΟΥΠΟΛΗ,

ΑΘ. ΜΑΝΑΒΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ,

COFFE BOX ΚΑΦΕΠΟΙΕΙΝ ΟΕ,

ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ “Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ”,

THANOS ΑΕΒΕ,

ΥΔΡΩ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΕ,

ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΓΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Μεσογειακού Κέντρου Αποκατάστασης κα Φοίβη Στριμενοπούλου μετά την βράβευση

Τα βραβεία απένειμαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Οικονομικών, κος Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Γενικός Γραμματέας  Εμπορίου, κος Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κος  Παναγιώτης Νίκας, ο Βουλευτής Κορινθίας και εκπρόσωπος της ΝΔ, κος Νικόλαος Ταγαράς, η Βουλευτής Κορινθίας, κα  Μαριλένα Βιλίαλη-Σούκουλη, ο Βουλευτής Κορινθίας, κος Γεώργιος Ψυχογιός, ο Δήμαρχος Λουτρακίου- Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κος Γεώργιος Γκιώνης, ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Βασίλης Νανόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών, κος Δημήτρης Καμπόσος, ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, κος Γιώργος Καββαθάς, ο Οικονομικός Επόπτης & Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας, κος Φώτιος Δαμούλος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κος Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του ΠεΣυ, κος  Πέτρος Τατούλης  καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας,  κος Αναστάσιος Γκιολής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κα Κατερίνα Γκέκη – Φαρμάκη εκπροσωπός το ΚΙΝΑΛ, ο Δήμαρχος Σικυωνίων, κος Σπύρος Σταματόπουλος, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κος Βλάσης Τσιώτος, ο  Δήμαρχος Βέλου-Βόχας,  κος Αννίβας Παπακυριάκος, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κορίνθου, κος  Κων/νος Κατεμής, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας κος Φώτης Κολεβέντης, τ. Γ.Γ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κος Γιώργος Δέδες,  τ. Γ.Γ Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κος Χαράλαμπος Κασίμης, καθώς επίσης περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων,  πλήθος πολιτικού κι επιχειρηματικού κόσμου και φυσικά οι εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Κορίνθου κκ Διονύσιο, οι οποίοι και ευλόγησαν τη Βασιλόπιτα.

 

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Κορινθίας, Παναγιώτης Πιτσάκης και τα μέλη της Δ.Ε. υποδέχτηκαν τους επίσημους καλεσμένους, τα μέλη του Επιμελητηρίου και τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν σε αυτό το εορταστικό κλίμα.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Κορίνθιας Παναγιώτης Πιτσάκης μετά τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος, παρουσίασε τα πεπραγμένα της Διοίκησης για την χρονιά που πέρασε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους του Επιμελητηρίου για το νέο έτος 2020.

«Οι δράσεις του Επιμελητήριου Κορινθίας, κατά το έτος 2019, έδωσαν έμπρακτη ώθηση στην επιχειρηματικότητα. Τα προγράμματα που υλοποιεί  το επιμελητήριο είναι συνολικού προϋπολογισμού  8.5 εκατομμυρίων ευρώ » ανέφερε στην  ομιλία του ο κος Πιτσάκης.

 

Κοινός παρανομαστής και αίτημα του κ. Πιτσάκη, των εκπρόσωπων του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και των πολιτικών εκπρόσωπων που απηύθυναν λόγο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είναι η αναγκαιότητα της έμπρακτης, άμεσης στήριξης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του τόπου. Όλοι συμφώνησαν πως η   σταδιακή μείωση της γραφειοκρατίας καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων θα θέσει ισχυρές βάσεις για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες τις παγκόσμιας αγοράς.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση το επιμελητήριο ανακοίνωσε την αναβάθμιση των πληροφοριακών του συστημάτων και των υποδομών με την δημιουργία σύγχρονης ιστοσελίδα και ειδικής mobile εφαρμογή που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του  επιμελητηρίου κος  Σωτήρης  Σπηλιωτακάρας και με την δημιουργία εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που εξήγγειλε  ο κος Πιτσάκης.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος ευχαριστεί ολόθερμα την έμπειρη δημοσιογράφο, Νίνα Κασιμάτη που για μια ακόμη φόρα συντόνισε άψογα την εκδήλωση και τίμησε το Επιμελητήριο Κορινθίας, τον Δήμαρχο Λουτρακίου- Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιο Γκιώνη και το προσωπικό του Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου για την φιλοξενία της εκδήλωσης, τους Φοιτητές τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που με τις πολύτιμες υπηρεσίες τους συνέβαλαν  στην επιτυχία της διοργάνωσης, την ταλαντούχα  Miss Saxo Vaya (Βάγια Καλαντζή) που με το σαξόφωνο της έντυσε με μελωδία και ρυθμό την εκδήλωση και την εταιρία G4S AG GROUP SECURITY – ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ Α ΕΠΕ που με την ευγενική της χορηγία η εκδήλωση διεξήχθη με ασφάλεια.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα αισιόδοξα στοιχεία του έτους 2020, τόνισε πως ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί ,ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες και ευχήθηκε μια καλή και παραγωγική χρονιά!

Ξυλόκαστρο: Σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης των ζημιών απ΄τη Διάβρωση των Ακτών

Previous article

Γενική συνέλευση εν όψει της 7ης Νεμεάδας (Νέμεοι Αγώνες)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.