5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλημμύρες προκάλεσε o «Γηρυόνης» σε Κινέτα και Αγίους Θεοδώρους – Κλειστοί δρόμοι

0
Με ιδιαίτερη υπομονή αλλά και πολλή προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί που κινούνται το πρωί της Δευτέρας επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των Μεγάρων, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα έχει διακοπεί, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει στην περιοχή η κακοκαιρία «Γηρυόνης».

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική υπάρχουν δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς στην περιοχή της Κινέτας.

Διακοπή κυκλοφορίας

Από την έντονη καταιγίδα υπερχείλισε το ρέμα της Πίκας.

Αποτέλεσμα ήταν το νερό να φτάσει στο ύψος της Εθνικής οδού, με κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, διεκόπη η κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής, από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς το ρέμα κατέβαζε φερτά υλικά προς την περιοχή της Κινέτας.

Τα νερά από το ρέμα έφτασαν μέχρι τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να δώσουν εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά Εθνική οδός, κόβοντας στην ουσία, προσωρινά, κάθε δίοδο προς την Αθήνα.

Στο σημείο και στην κατοικημένη περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ δόθηκε εντολή στους κατοίκους μεμονωμένων σπιτιών, να είναι έτοιμοι, ώστε εάν κριθεί απαραίτητο να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Η ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού»

«Για προληπτικούς λόγους και την ασφάλεια όλων, η Τροχαία έδωσε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας από τα διόδια της Ελευσίνας έως τον Ισθμό, καθώς κλειστή παραμένει και η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέτα ως τους Αγίους Θεοδώρους», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού».

Στο “τιμόνι” του Νοσοκομείου Κορίνθου ο Γρηγόρης Καρπούζης

Previous article

Διακοπή κυκλοφορίας από Ελευσίνα έως Ισθμό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.