1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Πέτρος Τατούλης: «Με ευθύνη του κ.Νίκα, στις καλένδες το πλανητάριο στο Κρυονέρι Κορινθίας»

0

Ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης καταγγέλλει τον νυν περιφερειάρχη για λήψη απαράδεκτης πολιτικής απόφασης που υποβαθμίζει ένα απ΄τα σημαντικότερα έργα για την Κορινθία που είχε οραματιστεί και ωριμάσει μελετητικά επί της θητείας του.

Ο κος Τατούλης απευθυνόμενος στους πολίτες της Κορινθίας, του Δήμου Σικυωνίων και κυρίως του Κρυονερίου, αναφέρει πως το Αστρονομικό Πάρκο Κρυονερίου που θα αποτελούσε την πρώτη ολιστική παρέμβαση στον τομέα της αστρονομίας, της έρευνας και της καινοτομίας σε όλη την χώρα θυσιάζεται απ΄τον κ. Νίκα στο βωμό του λαϊκισμού και του αυταρχισμού.

Συγκεκριμένα ο κος Τατούλης αναφέρει:

“Αντί λοιπόν να προχωρήσει στην ένταξη του έργου για  ένα πολυθεματικό, επισκέψιμο Αστρονομικό Πάρκο και την κατασκευή πλανηταρίου, μετερεωλογικού σταθμού, ψηφιακής απεικόνισης της κίνησης των πλανητών, αίθουσας συνεδριάσεων και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, δημιουργώντας ένα έργο που θα έδινε προοπτικές για την ανάπτυξη μιας νέας οικονομίας στην περιοχή, πρότεινε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο την ένταξη μελέτης, προϋπολογισμού 120.000€, για την υλοποίηση της ανέγερσης κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στο χώρο του Αστεροσκοπείου…!!!

Η κατασκευή του πλανηταρίου που αποτελεί τη βασική υποδομή για τη δημιουργία του Αστρονομικού Πάρκου παραπέμφθηκε πλέον…στις καλένδες.

Ποια η συμβολή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο χώρο του Αστεροσκοπείου χωρίς το πλανητάριο;

Οι πολιτικές μεθοδεύσεις, ο λαϊκισμός, τα ψέματα και ο ρεβανσισμός έχουν αποδειχθεί πλέον ότι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της διοίκησης της Περιφερειακής Αρχής του κ.Νίκα.

Καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη να σταματήσει αυτήν την πολιτική τακτική και άμεσα να προχωρήσει όλα τα έργα τα οποία καθυστερεί σκόπιμα αν και τα παρέλαβε μελετητικά ώριμα προς ένταξη από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Αστρονομικό Πάρκο του Κρυονερίου και η κατασκευή πλανηταρίου.

Η παράταξη μας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την διεκδίκηση της υλοποίησης του πλανηταρίου και του Αστρονομικού Πάρκου στο Κρυονέρι, κινητοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της Κορινθίας αλλά και το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Υγ. Η θετική ψήφος του κ.Δέδε στην υποβάθμιση και απαξίωση του Αστρονομικού Πάρκου στην Κορινθία, αποτέλεσε για μία ακόμη φορά «δεκανίκι» του κ.Νίκα.”

 

 

Πεδίο δόξης λαμπρόν για το Νίκο Ταγαρά να αποδείξει για δεύτερη φορά την αγάπη του για το Δήμο Κορινθίων

Previous article

Μόρια : Εκτακτη διυπουργική στο Μαξίμου – Στις φλόγες το ΚΥΤ – Χιλιάδες πρόσφυγες στο δρόμο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.