4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Αστροφυσικός Στράτος Θεοδοσίου στην Κόρινθο

0

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ” ΚΟΡΙΝΘΟΥ: “Το ημερολογιακό ζήτημα από την άποψη της Αστρονομίας”

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, στον Πολυχώρο “Μαρία Δημητριάδη”, στην Κόρινθο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Παλαίχθων” Κορίνθου διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: “Το ημερολογιακό ζήτημα από την άποψη της Αστρονομίας” και ομιλητή τον Αστροφυσικό Δρ. Στράτο Θεοδοσίου.

Η κ.Δήμητρα Αποστόλου, υπεύθυνη εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου  “Παλαίχθων” Κορίνθου, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον ομιλητή και το κοινό.

 Η κ. Άννα Δοντά, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαίχθων Αθηνών, παρουσίασε τον ομιλητή και διάβασε αποσπάσματα από ποιητικές του συλλογές.

Ο Δρ. Στράτος Θεοδοσίου μίλησε για το πολύ σημαντικό θέμα του καθορισμού του έτους τόσο για την οργάνωση των κοινωνιών όσο και για το τελετουργικό της θρησκείας, παρουσίασε αναλυτικά όλες τις προσπάθειες καθορισμού του έτους, τα προβλήματα που παρουσίαζαν, τις ανάγκες που εξυπηρετούσαν, τα πρώτα ημερολόγια που έφτιαξαν οι ιερείς – αστρονόμοι, βασισμένοι στις φάσεις της Σελήνης, το πέρασμα στην χρήση των ηλιακών ημερολογίων και το σημερινό ημερολόγιο.

Όλοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία, διατύπωσαν ερωτήματα και ευχαρίστησαν τον ομιλητή για το ταξίδι στο παρελθόν μέσω της ανάλυσης του ημερολογιακού ζητήματος από την άποψη της Αστρονομίας.

Με επιτυχία το Σχολείο Τουρισμού OnTour στο Λουτράκι

Previous article

Με το νέο πρόεδρο του ΕΛΓΑ συναντήθηκε η Μαριλένα Σούκουλη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.