Συνεδρίαση ΔΣ Επιμελητηρίου Κορινθίας
- Διαφήμιση -

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας με τα παρακάτω θέματα:

1ο : Έγκριση απολογισμού (ισολογισμού) Επιμελητηρίου έτους 2019

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

2ο : Υποβολή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων Επιμελητηρίου Κορινθίας της χρήσης 1/1-31/12/2019 και των επ’ αυτών εκθέσεων της Διοικητικής Επιτροπής  και των ελεγκτών

3ο : Απολογισμός δράσεων Επιμελητηρίου 2019

4ο : Υποβολή και έγκριση των ενιαίων ετήσιων οικονομικών καταστάσεων Επιμελητηρίου Κορινθίας και Αναπτυξιακής Επιμελητηρίου Κορινθίας της χρήσης 1/1-31/12/2019

5ο : Έγκριση καταστατικού της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Διαχειριστική Εταιρεία – Ινστιτούτο Επιμελητηρίων Πελοποννήσου»

6ο : Έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης για έκπτωση μελών Διοικητικής Επιτροπής

7ο : Ανακοινώσεις – Προτάσεις

Δυστυχώς, ακόμα και η κρίση του κορωνοϊού δεν στάθηκε ικανή ώστε να ωριμάσει συμπεριφορές και νοοτροπίες μελών ώστε να παρακολουθήσουμε μια συνεδρίαση αντάξια του θεσμού του Επιμελητηρίου. Αποτέλεσμα; Να βγαίνει “χαμένος” ο επιχειρηματικός κόσμος της Κορινθίας καθώς οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι τους αναλώνονται σε διαμάχες επί προσωπικού και ξεχνούν επί της ουσίας για ποιο λόγο παρευρίσκονται εκεί.

Έτσι λοιπόν καταψηφίστηκε απ΄το σώμα ο ισολογισμός/απολογισμός με 10 ψήφους κατά και 9 υπέρ και σε αδιέξοδο οδήγησε ο “διάλογος” για τα υπόλοιπα θέματα. Ένα αδιέξοδο βαθύ που αν δεν υπάρξει άμεση αφύπνιση και αλλαγή ρότας, θα είναι και ολοκληρωτικά καταστροφικό. Γιατί χάνονται προγράμματα, χάνονται δράσεις αλλά το σημαντικότερο χάνεται η εμπιστοσύνη.

Και το νέο μέλος του ΔΣ ο κ. Γαϊτάνος πολύ απλοϊκά αλλά επιτυχημένα είπε:  “Παιδιά μονιάζουμε και πάμε απ΄την αρχή, όλοι μαζί και όχι αυτό το χάλι που με κάνει και ντρέπομαι. Όλοι μαζί σε καινούργιες βάσεις. Από σήμερα κιόλας”.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο αποσπάσματα απ΄τη συνεδρίαση: