ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Με νέο ΓΠΣ ο δήμος Κορινθίων προχωρά για το νέο εργοστάσιο κομποστοποίησης και το 6ο ΣΠ

0

Με λυμένα τα χέρια θα είναι απο εδώ και πέρα ο δήμος Κορινθίων σε ό,τι αφορά τους σχεδιασμούς του Gενικού Πολεοδομικού καθώς η Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στην περιβαλλοντική έγκριση του Γ.Π.Σ κατόπιν αξιολόγησης της Συνολικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Μετά την έγκριση της ΣΜΠΕ (η οποία αφορούσε ενστάσεις κατοίκων πέριξ του υπό κατασκευή εργοστασίου κομποστοποίησης) ο δήμος μπορεί πλέον να λειτουργήσει χωροταξικά και να ορίσει χρήσεις γης. Μπορεί να διεκδικήσει επίσημα το τμήμα (50%) του στρατοπέδου στην Κόρινθο για να αξιοποιηθεί από τον δήμο, να ξεκινήσει η την διαδικασία παραχώρησης στην Αστυνομία του χώρου που προοριζόταν να γίνει το νέο νεκροταφείο (κοντά στο μνημείο του Νέγρη, στο δρόμο για τα Εξαμίλια), να επανεκδόσει νομότυπα άδεια για την κατασκευή του εργοστασίου κομποστοποίησης και πολλά άλλα.

Για όλα αυτά ο δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την αντιδήμαρχο Κωνσταντίνα Κόλλια εξηγώντας ότι:

Η ΣΜΠΕ αφορούσε δύο περιοχές που περιγράφονται με τους κωδικούς Ζ7.1 και Ζ7.2 και οι οποίοι αφορούν “οικόπεδα” κοντά στο Πεδίο Βολής, πέριξ του υπό κατασκευή εργοστασίου κομποστοποίησης απορριμμάτων. Πλέον, η άδεια για τοι νέο εργοστάσιο κομποστοποίησης μπορεί να βγει σε έναν μήνα και το εργοστάσιο να ολοκληρωθεί σε 4-5 μήνες (αρχές 2022). Θυμίζουμε, ότι τα απαραίτητα μηχανήματα για το εργοστάσιο έχουν ήδη παραληφθεί και πληρωθεί και φυλάσσονται σε αποθήκες στο στρατόπεδο του 6ου ΣΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο στρατόπεδο της Κορίνθου φυλάσσεται ο εξοπλισμός για το εργοστάσιο κομποστοποίησης!

Σε ό,τι αφορά το νέο αστυνομικό τμήμα, ο δήμος και η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας δεν πρόλαβαν, εξαιτίας του ότι δεν υπήρχε εγκεκριμένο ΓΠΣ, να μπουν στην ομάδα των πρώτων πέντε νέων κτιρίων που θα αναλάβει να φτιάξει, με ΣΔΙΤ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από την στιγμή, ωστόσο, που λύθηκε το πρόβλημα του ΓΠΣ το νέο Αστυνομικό Διοικητήριο θα μπορεί να μπει στην δεύτερη ομάδα των νέων διοικητηρίων που θα γίνουν.

Σε ό,τι αφορά το στρατόπεδο η εξέλιξη αυτή δίνει την δυνατότητα στον δήμο να προχωρήσει στην πολεοδόμηση όλου του στρατοπέδου, με παράλληλη διεκδίκηση του 50% της συνολικής του έκτασης. Ο κ. Νανόπουλος άφησε να εννοηθεί πως ήδη το σχέδιο αξιοποίησης είναι έτοιμο, η προεργασία έχει γίνει και ενδεχομένως είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες.

Κράτησε και τον Νίκο Γάλα ο ΑΟ Λουτράκι

Previous article

Κλείνει η Εθνική Τράπεζα στο Ξυλόκαστρο -Η ημερομηνία που θα μπει λουκέτο- Αντιπαράθεση του Βουλευτή Κορινθίας Ψυχογιού με Υπουργείο Οικονομικών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.