- Διαφήμιση -

 Σοβαρό και απτό είναι το ενδιαφέρον και οι δράσεις σχετικά με την εφαρμογή των κοινωνικών πολιτικών από το τμήμα πρόνοιας, του Δήμου Βέλου-Βόχας.

Σε συνεργασία τους ειδικούς συνεργάτες ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό, η Αντιδήμαρχος Μαρία Καλλίρη υλοποιεί δράσεις και προγράμματα κοινωνικής πολιτικής.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Στο πλαίσιο αυτό ενδεικτικά:

Ασκεί κοινωνική εργασία με άτομα, οικογένειες και κοινωνικές ομάδες.

Λειτουργεί μονάδες συμβουλευτικής, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης.

Συνεργάζεται με τα σχολεία της περιοχής για ενημέρωση σε κοινωνικά θέματα (AIDS, ναρκωτικά κ.λπ.) σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων.

 

Πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκαν:

Ατομικά ραντεβού με γονείς μαθητών του δήμου, συναντήσεις με διευθυντές της Α βαθμιας εκπαίδευσης,  συνεδρίες με το Σύλλογο Γυναικών Ελληνοχωρίου, ατομικές συναντήσεις με μαθητές που εκδηλώνουν προβληματικές συμπεριφορές, συναντήσεις με σχολική σύμβουλο.

Τέλος έγινε προγραμματισμός ημερίδων και ομιλιών σε δημοτικά σχολεία. Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί και προγραμματιστεί μια σειρά από σημαντικές ημερίδες .

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017:  11 Οκτωβρίου στον παιδικό σταθμό Βραχατίου ημερίδα με θέμα: Διαφορετικότητα –Σχέσεις Γονέων Παιδιών.

14 Οκτωβρίου-Δ.Ε Βραχατίου ημερίδα με θέμα: Σχέσεις Γονέων-Δασκάλων-Παιδιών.

Ακολουθούν 30 Νοεμβρίου ημερίδα με θέμα: AIDS με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Μια σειρά ομιλιών έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το επόμενο διάστημα. Όπως: Οικογενειακές Σχέσεις Σύγκρουση στον σχολικό χώρο Ορθή συνεργασία Γονέων-Δασκάλων ‘Όρια Γονέων όσον αφορά το παιδί Ενδοσχολική βία- Ο Σεβασμός στον άλλο. Θετική Πειθαρχία Διαχείριση συγκρούσεων. Παρέμβαση με το μάθημα της συναισθηματικής αγωγής στο σχολείο Περιγιαλίου Παρέμβαση με συμμετοχική παρατήρηση στο σχολείο του Βοχαικού.

Η Αντιδήμαρχος των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Βέλου-Βόχας Μαρία Καλλίρη σχετικά με τις συγκεκριμένες δράσεις, ανέφερε «Σκοπός και στόχος μας είναι η ποιοτική αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Σημαντικό για εμάς είναι, τόσο η συμβουλευτική όσο η ψυχολογική και κοινωνική στήριξη τους

Η υπηρεσία σκύβει με ενδιαφέρον στην πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή πρόληψη, στην προαγωγή ψυχικής υγείας μέσα στην κοινότητα. Ακόμη σχεδιάζει με τελικό στόχο όσο το δυνατό καλύτερα και αποτελεσματικά, την εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής για παροχή βοήθειας τόσο στον γενικό πληθυσμό του Δήμου, όσο και στις ευπαθείς ομάδες».