4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαθητές διδάσκονται την Ιστορία της Ρωμαϊκής Κορίνθου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου

0
Χτες Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών – Ανασκαφές Κορίνθου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου με θέμα τη Ρωμαϊκή Κόρινθο.
Οι μαθητές, αφού είχαν ενημερωθεί για την ιστορία της Ρωμαϊκής Κορίνθου στο σχολείο από την αρχαιολόγο, Υπότροφο Steinmetz της Αμερικανικής Σχολής, κ. Ελένη Γκίζα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν δύο ρωμαϊκούς τάφους, που μεταφέρθηκαν και διατηρούνται εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Κορίνθου. Οι δύο τάφοι ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών διάνοιξης της νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, σε νεκροταφείο βόρεια της Αρχαίας Κορίνθου την περίοδο 2011-2012 και φέρουν τοιχογραφικό διάκοσμο. Για τη διάσωση των σημαντικών αυτών μνημείων πραγματοποιήθηκε η μεταφορά τους στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και η προσωρινή τους στέγαση, ενώ έχουν εγκριθεί οι μελέτες για την οριστική στέγαση και ανάδειξή τους ως τμήμα του αρχαιολογικού μουσείου.
Η κ. Ελένη Γκίζα και η συντηρήτρια αρχαιοτήτων της ΕΦ.Α. Κορινθίας, υπεύθυνη για τις τοιχογραφίες των τάφων, κ. Κλειώ Παπάζογλου ξενάγησαν τα παιδιά εντός των ταφικών μνημείων και τους μίλησαν για τις ταφές, τις τοιχογραφίες, τις εργασίες συντήρησης και απάντησαν στις παρατηρήσεις και ερωτήσεις των μαθητών. Τα παιδιά στη συνέχεια αποτύπωσαν στις ζωγραφιές τους όσα τους έκαναν εντύπωση. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους και ειδικά για τα παιδιά που είδαν από «μέσα» τα δύο ταφικά μνημεία πριν ακόμα γίνουν επισκέψιμα στο ευρύ κοινό.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από τον COVID-19, όπως χρήση μάσκας και αποστάσεις, ενώ η είσοδος στους τάφους έγινε σε ομάδες των δύο παιδιών.

Η απάντηση στην κριτική Σταυρέλη – “Μόνο όσοι δεν θέλουν δεν βλέπουν τα έργα στο δήμο Κορινθίων”

Previous article

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετείχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.