1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΜέΡΑ 25 Κορινθίας: Ηθικά επιβεβλημένες οι ηχογραφήσεις – Θα δοθούν στη δημοσιότητα

0

Αρνητικά σχολιάζει το ΜέΡΑ25 Κορινθίας την απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα να μη δεχτεί τα αρχεία με τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του πρώτου εξαμήνου του ’15, απ΄τον κ. Βαρουφάκη.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Στη συζήτηση στη Βουλή της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, κατέθεσε στα χέρια του Προεδρείου της Βουλής συσκευή αποθήκευσης που περιείχε τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του πρώτου εξαμήνου του ’15.

Η παράδοση συνοδεύτηκε από νομική γνωμοδότηση  του Αρείου Πάγου (277/2014) όπου ρητά αναφέρεται ότι “οι ηχογραφήσεις μη ιδιωτικών στιγμών κατά τη διάρκεια της άσκησης καθηκόντων δημοσίου λειτουργού είναι όχι απλά νόμιμες, αλλά και ηθικά επιβεβλημένες“.

Θεωρούμε ως ΜέΡΑ 25 ότι οι πολίτες είναι επιβεβλημένο να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στην πληροφόρηση και μάλιστα εκείνη την πληροφόρηση που είναι απαραίτητη, για να φωτιστούν οι σκοτεινές πτυχές της χρεοδουλοπαροικίας της χώρας.

Η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, κ. Τασούλα (φαίνεται ότι τα χέρια του αντέχουν μόνο το βάρος των τριών μνημονίων και όχι της αλήθειας) να μην παραλάβει ως «απαράδεκτο» το υλικό των ηχογραφήσεων προσβάλλει βάναυσα κάθε δημοκρατικό πολίτη και καταδεικνύει ότι ο αγώνας για την απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς της χρεοδουλοπαροικίας θα είναι σκληρός, γιατί οι υποστηρικτές του καθεστώτος βρίσκονται και εντός των τειχών! Παρά την άρνηση του κ. Τασιούλα, οι ηχογραφήσεις αυτές θα δοθούν στη δημοσιότητα, με βάση δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη , μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, έτσι ώστε η παραφιλολογία για το τι έγινε εκείνο το κρίσιμο εξάμηνο του 2015 και η στοχοποίηση του Γιάνη Βαρουφάκη να σταματήσουν κι ο ελληνικός λαός να μάθει, όπως δικαιούται άλλωστε, από πρώτο χέρι την αλήθεια.

Παρουσίαση του βιβλίου “Η σκιά του Κυβερνήτη” του Άρη Σφακιανάκη

Previous article

2ο trail Φανερωμένης: ένας αγώνας που πρέπει να τρέξεις!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.