1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάρκος Λέγγας: Κανένα παιδί μόνο του στη μάχη, κανένα παράθυρο γνώσης κλειστό

0

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΜΠΛΕΤ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Σε κάθε δύσκολη ώρα για την ελληνική κοινωνία η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ισχυρό πυλώνα συνοχής, αλληλεγγύης και στήριξης. Η περίοδος της πανδημίας την οποία βιώνουμε είναι μία τέτοια ώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την εξ αποστάσεως διδασκαλία, έχουμε γίνει μάρτυρες των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, λόγω ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή. Γι αυτό, ο Δήμος Σικυωνίων θα πρέπει να συνδράμει άμεσα τους μαθητές που έχουν πραγματική ανάγκη και αδυνατούν σήμερα να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα. Με τη βοήθεια των διευθυντών των σχολείων, να γίνει άμεσα καταγραφή των μαθητών για παροχή tablets και κάρτες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ώστε να συμμετέχουν ομαλά στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ο Δήμος Σικυωνίων οφείλει να σταθεί στο πλευρό των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη. Θα πρέπει να είναι δίπλα σε κάθε οικογένεια, σε κάθε γονιό και ιδιαίτερα στους μαθητές, που πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν νέο τρόπο διδασκαλίας, που -όπως διαπιστώνουμε- δεν είναι προσβάσιμος σε όλους. Αυτό σημαίνει αλληλεγγύη, αυτό σημαίνει κοινωνική πολιτική, αυτό σημαίνει ισότιμη πρόσβαση στη μάθηση για όλους τους μαθητές.

«Κανένα παιδί μόνο του στη μάχη, κανένα παράθυρο γνώσης κλειστό»

Μάρκος Λέγγας
«συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε παιχνίδια για τα παιδιά

Previous article

Οι αγρότες της Πελοποννήσου ενώνουν τις φωνές τους με τους υγειονομικούς και δασκάλους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.