1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Κόρινθος: Της πλατείας το … “κάγκελο”!

0
Σε υπόθεση για “γερά νεύρα” (και για κλάματα επίσης) έχει εξελιχθεί η ανακατασκευή και ανάπλαση της πλατείας Παν. Τσαλδάρη (Περιβολάκια) στο κέντρο της Κορίνθου. Οι απανωτές καθυστερήσεις ετών έχουν εξοργίσει τους δημότες και τους επιχειρηματίες του κέντρου. Η δημοτική αρχή Νανόπουλου ισχυρίζεται πως δίνει καθημερινά αγώνα για να ολοκληρωθεί το έργο ενώ ο πρώην δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός ασκεί σκληρή αντιπολίτευση επιμένοντας πως η μόνη λύση είναι η έκπτωση του εργολάβου και καταγγέλλει την δημοτική αρχή που δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα.

άμεση ήταν η απάντηση του Αλ. Πνευματικού, ο οποίος κατηγόρησε δήμαρχο και αντιδήμαρχο πως προσπαθούν να παραπλανήσουν τους Κορίνθιους και φέρουν σκανδαλώδεις ευθύνες στο έργο κατασκευής της πλατείας.

Αναφέρει ο κος Πνευματικός μεταξύ άλλων:

 “Εμείς αν είχαμε το στοιχείο της υποκατάστασης του εργολάβου, θα είχαμε προχωρήσει άμεσα στην έκπτωση του από το έργο της πλατείας. Τους θυμίζουμε ότι με αλλεπάλληλα έγγραφα μας, είχαμε απευθυνθεί στον εργολάβο της πλατείας για τις τεράστιες καθυστερήσεις και την παραβίαση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης του έργου. Σήμερα τέτοια έγγραφα δεν γίνονται, γιατί μάλλον όλα είναι μέλι γάλα που λέει και ο λαός. Είχαμε επίσης ξεκινήσει διαδικασία για την έκπτωση του, για το λόγο των καθυστερήσεων των εργασιών της πλατείας. Αν γνωρίζαμε αυτήν την υποκατάσταση, επειδή ξέρουμε ότι η διαδικασία της έκπτωσης σε αυτήν την περίπτωση είναι πάρα πολύ εύκολη, θα είχαμε κάνει χρήση αυτών των στοιχείων. Τέτοια στοιχεία όμως δεν είχαμε μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας μας ως δημοτική αρχή.
Μάλλον τώρα που οι προσωπικές επιλογές του κ. Νανόπουλου και του κ. Πούρου τους έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα, ο αντιδήμαρχος χάνει την ψυχραιμία του. Υπάρχει βεβαίως και η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που την αποφεύγουν συνειδητά, γιατί θα αναδειχθούν οι αδιέξοδες πολιτικές τους, οι ανακολουθίες τους (άλλα έλεγαν χθες άλλα σήμερα), την βλάβη που έχουν προκαλέσει στα συμφέροντα του Δήμου, την δυνατότητα που παρείχαν και παρέχουν στον εργολάβο να διεκδικεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον Δήμο, τον κίνδυνο να απενταχθούν έργα εκατομυρίων από το ΕΣΠΑ και βεβαίως οι απαράδεκτοι σχεδιασμοί τους σε συνεργασία με τον εργολάβο της πλατείας για να κλείσει το έργο μετά την ολοκλήρωση της επίστρωσης των μαρμάρων της πλατείας. Μετά να επιχειρήσουν να εμφανίσουν ότι αυτός ήταν ο σχεδιασμός από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή , ότι αυτοί θα βελτιώσουν τάχα τον σχεδιασμό, με νέα μελέτη , καλύτερα υλικά κλπ για να μην εκτεθούν με το επιπλέον κόστος που θα προκύψει, που οι ίδιοι με τις αποφάσεις τους δημιούργησαν. Μετά θα κάνουν νέο διαγωνισμό για να κρύψουν τις ευθύνες τους και του κ. Νίκου Σταυρέλη που προκλητικά μέχρι σήμερα τους στηρίζει σε όλες τις πολιτικές που αποφασίζουν , πολλές φορές μάλιστα αποφασίζουν και από κοινού. Ξέρουν και αυτοί και ο εργολάβος ότι οι υπολειπόμενες κατασκευές δεν συμφέρουν τον εργολάβο να κατασκευαστούν και επειδή ο εργολάβος χάνει, πρέπει με κάθε μέσο να βρούμε τρόπο να κλείσει το έργο χωρίς να γίνει έκπτωση του εργολάβου.
Τους ενημερώνω λοιπόν ότι αρνητικός ανακεφαλαιωτικός πίνακας δεν είναι νόμιμο να γίνει για να κλείσει το έργο. Η έκπτωση που συνειδητά μεθοδεύουν να μην γίνει με τις συνεχείς καθυστερήσεις των προβλεπομένων διαδικασιών του ν. 4412/16 θα γίνει, ότι και να σκαρφιστούν.”

Βασίλης Νανόπουλος: Εμείς κάνουμε αγώνα καθημερινά να τελειώσει το έργο της πλατείας

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος τόνισε με έμφαση: “ΟΣΟΙ θέλουν την έκπτωση του εργολάβου εδώ και τώρα θέλουν να σταματήσει το έργο της πλατείας για 3 χρόνια”!

Ο Δήμαρχος θέλησε να ενημερώσει τους Κορίνθιους για όλα όσα συμβαίνουν και αφορούν το έργο, την εξέλιξη των εργασιών, τον καθημερινό αγώνα το έργο να τελειώσει αλλά και τις κινήσεις των όψιμων τιμητών που επιχειρούν η πλατεία να «παγώσει» εκ νέου για 3 χρόνια με την έκπτωση του εργολάβου.

«Θέλω να σας βεβαιώσω πως ο Δήμαρχος, οι συνεργάτες του, οι υπάλληλοι του δήμου δίνουμε καθημερινό αγώνα να τελειώσει η πλατεία το συντομότερο δυνατό γιατί αυτό θέλουν οι Κορίνθιοι. Υπάρχουν  βέβαια και εκείνοι που επιδιώκουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ έκπτωση του εργολάβου και δεν το λένε, αλλά αυτό έχει ως συνέπεια, να καθυστερήσει η πλατεία, να γίνει διακοπή εργασιών για 3 χρόνια. Όσοι λοιπόν, ο κ.Πνευματικός και όσοι συμπλέουν μαζί του λένε ότι πρέπει να γίνει τώρα αμέσως  η έκπτωση του εργολάβου, δεν λένε ότι επιδιώκουν να σταματήσουν τα έργα  στην πλατεία και με δικαστικές διαμάχες για 3 χρόνια η πλατεία να μείνει ημιτελής.

Αυτό θέλω να το ξέρουν οι  Κορίνθιοι! Οι Κορίνθιοι που έχουν δώσει εντολή στο Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να τελειώσει η πλατεία και να τους αποδοθεί  για χρήση!

Η δημοτική μου αρχή παρέλαβε  την πλατεία σταματημένη για ένα χρόνο και περισσότερο. Παραλάβαμε από τον κ.Πνευματικό και  την δημοτική του αρχή μια σύμβαση η οποία ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Το είχαμε πει πολλές φορές στο ΔΣ και προσπαθούμε τώρα να διορθώσουμε  τα λάθη του κ.Πνευματικού ο οποίος έχει πολλές ευθύνες και δεν του επιτρέπεται σήμερα να παριστάνει τον τιμητή. Για τις παραλείψεις του! Για τα λάθη του που μας οδήγησαν στο σημείο που είναι η πλατεία σήμερα.

Η πλατεία θα τελειώσει!

Το σχέδιο  του κ.Πνευματικού και όσων συμπλέουν μαζί του είναι να μην πληρωθεί ο εργολάβος για έργα που έχει κάνει. Με τις καταγγελίες και τις προσφυγές που έχουν γίνει επηρεάζεται η οικονομική υπηρεσία και δεν πληρώνει έργα που έχουν γίνει!

Επιδιώκουν να υπάρχουν ποινικές ρήτρες με σκοπό ο εργολάβος να σταματήσει από μόνος του το έργο. Επιδιώκουν την  έκπτωσή του με ότι αυτό σημαίνει! Αλλά το σχέδιο του αυτό, δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει σε ότι μας αφορά!

Η υποκρισία περισσεύει γιατί  ήξερε πολύ καλά ο κ.Πνευματικός τον υπεργολάβο τον οποίον τώρα καταγγέλλει. Το χω πει και στο ΔΣ το έχει  ομολογήσει και ο ίδιος. Ήταν γνωστοί από το 1982 σαν συνδικαλιστές και οι 2 στο ΠΑΣΟΚ.  Ήξερε λοιπόν ποιος είναι ο υπεργολάβος και όφειλε να ξέρει τη σχέση που υπήρχε με τον εργολάβο. Εγώ δεν το ήξερα αλλά αυτός το ήξερε και όφειλε να το πει και στο Δ.Σ.

Προεξοφλεί ο κ.Πνευματικός πως δεν θα γίνει η πλατεία! Ενδεχομένως μεθοδεύει διάφορα! Αλλά πρέπει να πει στους Κορίνθιους. Θέλει ή δεν θέλει να τελειώσει η πλατεία. Ξεκάθαρα πράγματα! Όχι  μισές αλήθειες!

Ποιο είναι το έγκλημα του εργολάβου; Γιατί λέει ότι ο εργολάβος έχει κάνει έγκλημα. Ποιο είναι;

Είπε ότι δεν θα ορίσει υπεργολάβο και παρέβη αυτήν του την δέσμευση, αν το είχε δηλώσει δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Το τι θα γίνει, εάν θα καταστεί έκπτωτος ή όχι θα το πουν τα αρμόδια όργανα και όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Ανεπίτρεπτο όμως είναι σήμερα από εκείνους που κάνουν τους τιμητές να δημιουργούν εμπόδια καθημερινά στη δημοτική αρχή για να μην τελειώσει η πλατεία. Κι αυτό οι Κορίνθιοι πρέπει να το ξέρουν!

 

 

“Nostalgia”, το νέο τραγούδι του αιγειράτη αρχιμουσικού Παναγιώτη Παναγάκου (video))

Previous article

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίας του Tenea Prjct για το 2020 – Τα καλά και τα κακά νέα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.