1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Κλείσιμο Δημοτικού Ιατρείου στην Περαχώρα: Έτσι ενισχύουν το σύστημα υγείας εν μέσω πανδημίας!

0

“Είναι εμπαιγμός από μέρους κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης όχι μόνο να μην ενισχύουν τις υποδομές για την υγεία του λαού, αλλά να τις υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο, την ίδια στιγμή που ανακοινώνονται νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία και σχεδιάζεται το πέρασμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην τοπική διοίκηση”, υποστηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που ακολουθεί:

“Εν μέσω πανδημίας, με το δημόσιο σύστημα Υγείας να καταρρέει και το ΓΝ Κορίνθου να μετατρέπεται σε νοσοκομείο μιας νόσου κλείνοντας κλινικές, ήρθε και η απαράδεκτη απόφαση για το κλείσιμο του δημοτικού ιατρείου στην Περαχώρα.

Το δημοτικό ιατρείο ήδη υπολειτουργούσε, καθώς ήταν ανοιχτό μόνο 2 φορές τη βδομάδα για συνταγογραφήσεις και δεν κάλυπτε τις ανάγκες των 1000 κατοίκων του χωριού. Αντί να ενισχυθεί περαιτέρω, να εξοπλιστεί ώστε να μπορεί να διαξάγει τεστ και να εξασφαλίζεται πρωτοβάθμια φροντίδα στους κατοίκους, έκλεισε.

Είναι εμπαιγμός από μέρους κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης όχι μόνο να μην ενισχύουν τις υποδομές για την υγεία του λαού, αλλά να τις υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο, την ίδια στιγμή που ανακοινώνονται νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία και σχεδιάζεται το πέρασμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην τοπική διοίκηση.
Η πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζεται και υλοποιείται από την τοπική διοίκηση έχει ένα στόχο: τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη συνέχιση της εγκληματικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης, η οποία έχει κόστος σε ζωές!

Είναι αδιανόητο τον 21ο αιώνα, με δεδομένα τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, να μην προστατεύεται ούτε στο ελάχιστο η υγεία του λαού και να κινδυνεύουν ζωές!

Είναι ανάγκη η δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, το οποίο θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος, και θα στελεχώνεται με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η προστασία της Υγείας του λαού μπορεί μόνο με αγώνες να εξασφαλιστεί. Καλούμε το λαό να συμμετάσχει στην πάλη, γιατί και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή!

Λαϊκή Συσπείρωση Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων”

Ευρεία σύσκεψη για τη Διώρυγα Κορίνθου – Οι αποφάσεις που πάρθηκαν

Previous article

Rapid test στη Νεμέα – Καλούνται κυρίως οι εργάτες γης να κάνουν το τεστ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.