ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταδικάζουν τις δηλώσεις Μουρίκη σύσσωμοι οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

0

Επιστολή διαμαρτυρίας των Προέδρων των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου στις δηλώσεις του κ. Μουρίκη:

Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη,

 

Με έκπληξη διαβάσαμε στον περιφερειακό Τύπο αναφορές σε δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της «Πελοπόννησος ΑΕ», κ. Σωτήρη Μουρίκη, που βάλουν ευθέως εναντίον του επιμελητηριακού θεσμού.

Με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη είδαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κ. Μουρίκη να διερωτάται ρητορικά: «πέστε μου ένα Επιμελητήριο της Ελλάδας που έχει βοηθήσει τους επιχειρηματίες» […] «καθρεφτάκια μοιράζουν   στους “ιθαγενείς”» […] «τα προγράμματα είναι της Περιφέρειας» και πολλά άλλα που προσβάλουν τον επιμελητηριακό θεσμό και τη συνεργασία μας. Κι εδώ τίθεται το ερώτημα: στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Μουρίκης διεκδίκησε την Προεδρεία στο Επιμελητήριο Κορινθίας για να «μοιράσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς»; Ίσως ο κ. Μουρίκης να έπρεπε πριν κάνει αυτές τις δηλώσεις και εκτεθεί ανεπανόρθωτα στην επιμελητηριακή κοινότητα να πληροφορηθεί – και να του εξηγήσουμε εάν δεν το ξέρει – ότι τα Επιμελητήρια είναι αυτοτελή και ανεξάρτητα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και λειτουργούν με βάση την Επιμελητηριακή Νομοθεσία. Έχουν εδραιώσει δε μια διαρκή συνεργασία με την πολιτεία, καθότι αποτελούν βασικό σύμβουλο της εκάστοτε κυβέρνησης, σε θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και γενικότερα αναπτυξιακής πολιτικής, αποστολή η οποία προσδιορίζεται τόσο από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, όσο και από μια επιτυχημένη πρακτική εκατόν ογδόντα τεσσάρων ετών.

Αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας προϋπόθεση για την κατάρτιση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων είναι η τεκμηριωμένη εισήγηση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, που γίνεται με στόχο την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και συζητείται σε ειδική συνεδρίαση του Πε.Συ. με τη συμμετοχή των επιμελητηριακών παραγόντων.

 

Συνεπώς, οι δημοκρατικά εκλεγμένες διοικήσεις των Επιμελητηρίων λειτουργούν θεσμικά και με βάση τις κείμενες διατάξεις. Οποιοσδήποτε τολμά να θίξει στο ελάχιστο την ιστορική αυτή λειτουργία των Επιμελητηρίων καταδικάζεται από την επιμελητηριακή κοινότητα και την ιστορία.

 

Κύριε Περιφερειάρχη,

 

πεποίθησή μας είναι ότι διαφωνείτε με αυτές τις απόψεις του κ. Μουρίκη που υποτιμούν τα Επιμελητήρια και λόγω της θέσης σας, της μέχρι στιγμής συνεργασίας μας και της συνεργασίας σας με τον κ. Μουρίκη ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Πελοπόννησος ΑΕ», θα προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα που δημιουργούν προβλήματα και στη συνεργασία των Επιμελητηρίων με την Περιφέρεια.

 

 

Με εκτίμηση οι Πρόεδροι
Επιμελητηρίου Λακωνίας: Ιωάννης Παναρίτης
Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: Ευάγγελος Ξυγγώρος
Επιμελητηρίου Κορινθίας: Παναγιώτης Πιτσάκης
Επιμελητηρίου Αργολίδας: Φώτης Δαμούλος
Επιμελητηρίου Αρκαδίας: Ιωάννης Τρουπής
 

 

 

Για το Περιφερειακό

Επιμελητηριακό Συμβούλιο

Πελοποννήσου

Ο Πρόεδρος

 

 

Ιωάννης Παναρίτης

 

Πως μπορώ να κλείσω ραντεβού από το myOAEDlive;

Previous article

Πρεμιέρα στις 11/12 κάνει το 11o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.