5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κατάθεση στεφάνων εις μνήμην του 33χρονου πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά στην Κορινθία

0

Το  εις μνήμη του πεσόντος υπέρ καθήκοντος Δοκίμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη στη Πουλίτσα Κορινθίας.

Είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης αγροτοδασικής πυρκαγιάς στην Πουλίτσα Κορινθίας όπου μετά από λίγες μέρες νοσηλείας κατέληξε

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Τριπόλεως κ.Θεόδωρος Λαρέζος, ο Διοικητής Π.Σ. Κορίνθου κ.Χρήστος Πλατάς, ο Ταξίαρχος της Σχολής Μηχανικού κ.Αριστείδης Καμπάνος και ο Διοικητής του Α.Τ. Κορίνθου κ. Χαράλαμπος Τετράδης. Επίσης ήταν αξιωματικοί του Π.Σ .Κορίνθου και Κιάτου.

Να θυμίσουμε πως ο 33χρονος πυροσβέστης υπηρετούσε στο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ και τον Ιούλιο του 2017 συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κόρινθία.

Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά μαινόταν σε δύσβατο σημείο και στην προσπάθειά του να το προσεγγίσει ανέβηκε μαζί με τρεις ακόμα συναδέλφους του στην καρότσα ενός τρακτέρ, που οδηγούσε κάτοικος της περιοχής. Ωστόσο, κατά τη διαδρομή η καρότσα ανετράπη, καταπλακώνοντας τους πυροσβέστες και τον οδηγό. Βαρύτερα απ’ όλους τραυματίστηκε ο 33χρονος, καθώς υπέστη κατάγματα στον θώρακα και άλλα σημεία του σώματός του. Ο δόκιμος ανθυποπυραγός, Αριστείδης Μουζακίτης, παρέμεινε νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας όμως εν τέλει δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Μετά τα Άγραφα ήρθε η ώρα της Ζήρειας;

Previous article

Το βιβλιοπωλείο ΚΟΥΚΙΔΑ διοργανώνει σεμινάρια χειροποίητων κατασκευών για παιδιά και ενήλικες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.