- Διαφήμιση -

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος για τα έργα στο Δήμο. Οι δυο άνδρες της τοπικής αυτοδιοίκησης  , όπως δήλωσαν , έχουν άριστη συνεργασία εδώ και 2,5 χρόνια με αποτέλεσμα να φτάσουν σήμερα στο τελικό στάδιο σημαντικών έργων για την περιοχή. Τα έργα αυτά είναι , όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, αναπτυξιακά έργα με στόχο την οικονομική ευημερία της περιοχής.

Έργα άρδευσης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην περιοχή και προγραμματίζονται επιπλέον μέσα στην επόμενη διετία για την στήριξη των παραγωγών μας.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Σημαντικά έργα στο οδικό δίκτυο της περιοχής όπως αυτό που ήδη εκτελείτε από  εργολάβο, ο δρόμος Βέλο – Ταρσινά – Στιμάγκα – Βοχαϊκό προϋπολογισμού 1 εκατ. Ευρώ. Ενώ έχουν προγραμματιστεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ο δρόμος Άγιας Μαρίνας – Βέλου, κατασκευή σημαντικών κόμβων κυκλοφορίας στο Βραχάτι και στο Ζευγολατιό και βελτίωση οδικών αρτηριών που οδηγούν στην Εθνική Οδό.

Το ποσό των 34.000 ευρώ θα δοθεί για επισκευές σε σχολείου του Βραχατίου  και 100.000 για την πλατεία Μπολατίου.

Και τέλος ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του αλιευτικού καταφυγίου Βραχατίου. Την μελέτη την έχει κάνει ο δήμος και με περίπου 200.000 ευρώ θα δημιουργηθεί ένας χώρος πρασίνου και αναψυχής για τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.

Συνολικά  τα έργα που αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας είναι αξίας 3.200.000 ευρώ!

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο δήμαρχος Βέλου –Βόχας στο άκουσμα όλων αυτών των έργων που με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα υλοποιηθούν στην περιοχή. Και επιπλέον χαρούμενος με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου να εντάξει ακόμα περισσότερα έργα για την περιοχή στο νέο ΕΣΠΑ.

Ο δήμος Βέλου – Βόχας είναι ένας αναπτυσσόμενος δήμος και εφόσον υλοποιηθούν τα έργα που ανακοινώθηκαν σήμερα θα μπει σε μεγαλύτερη τροχιά ανάπτυξης με μεγάλο όφελος για τους δημότες του.