1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΙΝΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Μαθητές δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό για εξ αποστάσεως διδασκαλίας

0

Με τα νέα έκτακτα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, ξεκίνησε η διαδικασία παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών από τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας, στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, μέσω τηλεκπαίδευσης (εξ αποστάσεως διδασκαλία).

Μια πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και των ελληνικών νοικοκυριών, δεν έχει τη δυνατότητα απόκτησης των μέσων αυτών, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης που έχουν περιέλθει ως αποτέλεσμα της   οικονομικής κρίσης στη χώρα μας που μαίνεται και θα εξακολουθήσει να μαίνεται.

 Η ενασχόληση του ΙΝΚΑ Κορινθίας με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών-καταναλωτών αποδεικνύουν δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης και την επιβολή των μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας (τα περιβόητα μνημόνια). Χιλιάδες νοικοκυριά και  μαθητές, δεν έχουν τη δυνατότητα απόκτησης του κατάλληλου εξοπλισμού για την παροχή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, η παρακολούθηση της οποίας μάλιστα είναι υποχρεωτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εγκύκλιος: Τα 5 κριτήρια χορήγησης tablet και laptop στους μαθητές για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η κυβέρνηση, αντί να ενεργήσει για την δωρεάν χορήγηση λαπτοπ ή τάμπλετ στους μαθητές αυτούς, θέσπισε ένα επιεικώς ονομαζόμενο ημίμετρο, αυτό το του δανεισμού λαπτοπ ή τάμπλετ, αλλά με όρους που οδηγούν στην εκ των πραγμάτων ακύρωση του, αφού το ημίμετρο αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη δωρεών που δεν γίνονται.

Το ημίμετρο αυτό είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού που αδυνατεί να αποκτήσει τον αναγκαίο εξοπλισμό.

 Έτσι, ζητήσαμε τόσο από τον Πρωθυπουργό, όσο και από την υπουργό Παιδείας, να ενεργήσει για τον εφοδιασμό του αδύναμου οικονομικά μαθητικού πληθυσμού με τα τεχνολογικά μέσα για την εξ αποστάσεως διδασκαλία (υπολογιστή, τάμπλετ, γρήγορη σύνδεση δικτύου κλπ.).

 Τονίσαμε στους παραπάνω ότι δεν μπορούν να σπαταλώνται τεράστια ποσά για άλλους, ανάξιους λόγου σκοπούς και όχι για την Παιδεία.

Κοινοποιήσαμε την επιστολή μας στους βουλευτές όλων των κομμάτων και ζητήσαμε να απαιτήσουν την ικανοποίηση του αιτήματος μας (που αποτελεί και αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας).

 Κοινοποιήσαμε την επιστολή μας στους Δημάρχους της Κορινθίας και τους ζητήσαμε επίσης να ασκήσουν πίεση για την ικανοποίηση του αιτήματος μας, θυμίζοντας τους ότι το θέλουν , δεν το θέλουν, έχουν εκλεγεί για να υπηρετούν τον δημότη  όχι την κυβέρνηση.

ΙΝΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εγκύκλιος: Τα 5 κριτήρια χορήγησης tablet και laptop στους μαθητές για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Previous article

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ για τον «Ιανό» προς όλους τους πληγέντες αγρότες και στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.