1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

Η Νικολάκου ζητάει δυναμικές διεκδικήσεις και όχι απλές διατυπώσεις για την στήριξη των αγροτών

0

“Άνθρακας ο θησαυρός της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με εκπροσώπους του ΕΛΓΑ, σε ότι αφορά τις ζημιές από τον πρόωρο καύσωνα που υπέστησαν οι παραγωγοί της Πελοποννήσου”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου. 

Οι αγρότες πιέζουν για άμεσες αποζημιώσεις και ζητούν απ΄την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και να τον προσαρμόσει στις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής και άλλων συνθηκών,  καθώς διανύουμε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο στον αγροτικό τομέα. Η κατάσταση επιδεινώθηκε ιδιαίτερα απ΄τις τεράστιες καταστροφές στα προϊόντα όπως η ελιά, τα κεράσια, τα βύσσινα και τα πορτοκάλια, εξαιτίας του πρόωρου καύσωνα.

Η κα Νικολάκου επισημαίνει στον κ. Νίκα ότι οφείλει να καταλάβει ότι τόσο σοβαρά ζητήματα δεν λύνονται με συναντήσεις και ευρείες συσκέψεις. Συγκεκριμένα προτείνει στον Περιφερειάρχη να σταματήσει να λειτουργεί φοβικά απέναντι στην Κυβέρνηση και να σταματήσει να παραμένει σε διαπιστώσεις.

“Άμεσα να συγκαλέσει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, με την παρουσία εκπροσώπων αγροτών της Πελοποννήσου προκειμένου όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε δυναμικές διεκδικήσεις για την στήριξη των αγροτών μας”, ζητάει η κα Νικολάκου και αναφέρει κλείνοντας τη δήλωσή της:

“Την ίδια ώρα που οι αγρότες της Πελοποννήσου είναι με τα τρακτέρ στους δρόμους και διεκδικούν τα δικαιώματα τους, ο κ. Νίκας δηλώνει: «Έχω την ελπίδα ότι ίσως αλλάξει πολιτική ο ΕΛΓΑ και ίσως έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Προς το παρόν όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται και λυπούμαι».

Τη συγκεκριμένη πολιτική του στάση, την αφήνω στην κρίση των πολιτών.”

Μ. Σούκουλη: Επανέρχεται η διπλή μοριοδότηση εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες

Previous article

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Προετοιμασία για τις εκδηλώσεις εορτασμού των 200 ετών απ΄την επανάσταση του ’21

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.