ΕΛΛΑΔΑ

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην Κόρινθο – Η δέσμευσή της για στήριξη της Αρχαιολογικής ομάδας της Τενέας

0

Σήμερα Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου 2019 διεξάγεται στη Κόρινθο το Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο  «ΤΡΟΙΑ-ΤΕΝΕΑ-ΡΩΜΗ».

Η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τίμησε με την παρουσία της το Συνέδριο και στη σύντομη ομιλία της αφού συνεχάρη τους διοργανωτές προέβη σε μια σημαντική ανακοίνωση για την Τενέα και την ευρύτερη περιοχή μας.  Η κα Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε ότι του χρόνου οι υποτροφίες που δίνονται στο πλαίσιο των “Βραβείων Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη” από το Marianna V. Vardinoyannis Foundation, θα δοθούν σε μέλη της ανασκαφικής ομάδας – φοιτητές Αρχαιολογίας.

Πρώτος την είδηση μετέδωσε μέσα απ΄τα social, ο ενεργός συμπολίτης μας και μέλος του Tenea Progct Βασίλης Μπαλάφας.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΝΕΔΡΙΟ ΤΡΟΙΑ-ΤΕΝΕΑ-ΡΩΜΗ

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Διευθύντρια της Συστηματικής Αρχαιολογικής Έρευνας της Αρχαίας Τενέας Δρ. Έλενα Κόρκα και το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Φίλοι Αρχαίας Τενέας» και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Κορινθίων,  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και του Ελληνικού ICOMOS.

Οι τρεις πόλεις, Τροία- Τενέα-Ρώμη, συνδέονται με ένα κοινό μυθολογικό παρελθόν και η μελέτη τους ως σύνολο θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόησή και ερμηνεία των ιστορικών και αρχαιολογικών δεδομένων τους. Με αφορμή το έτος της Τροίας, καθώς και των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων από τις ανασκαφές της αρχαίας Τενέας, διοργανώνεται για πρώτη φορά επιστημονική συνάντηση επί των θεμάτων αυτών.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τη σύνδεση των τριών πόλεων, σε έλληνες και ξένους μελετητές των τομέων της Αρχαιολογίας, της Αρχιτεκτονικής, της Αρχαιομετρίας, καθώς και σε εμπειρογνώμονες της Πολιτιστικής Επικοινωνίας και των Πολιτιστικών Διαδρομών, της Διαχείρισης Μνημείων, των Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων, όπως επίσης και ειδικών στην Ιστορία, στη Μυθολογία, στην Γλωσσολογία και στην Τοπογραφία.

Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο  «ΤΡΟΙΑ-ΤΕΝΕΑ-ΡΩΜΗ» στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου

Εξαιρετική παρουσία του Ναυτικού Ομίλου Κορίνθου στην Τρίπολη!

Previous article

Συνάντηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ Κορίνθου

Next article

More in ΕΛΛΑΔΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.