1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επ. Κατσούλας: “Στη Ζήρεια Οικολογίζοντες, στο Συμβούλιο κομματικοί”

0
Ο δημοτικούς σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Δημότες Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης” Επαμεινώνδας Κατσούλας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή για ανειλικρινή στάση καθώς απ΄την μία δηλώνει κατά των ανεμογεννητριών στη Ζήρεια και απ΄την άλλη τίθεται υπέρ της νέας περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
 Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Κατσούλα:
“Καταθέσαμε πρόταση ψηφίσματος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) για τις Προστατευόμενες Περιοχές (Π.Π.) Natura 2000 και συγκεκριμένα για τον Κορινθιακό Κόλπο και την Οροσειρά της Ζήρειας, μετά την ψήφιση του νέου Νόμου 4685/20: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».
Tο θέμα ήρθε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29/6/2020 και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφίαν.
Υπερψήφισαν την πρότασή μας οι παρατάξεις των κ.κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, Φάνη Μπρακούλια και Σπύρου Καραβά, τις οποίες ευχαριστούμε για τη στήριξη.
Καταψήφισε η δημαρχιακή παράταξη του κ. Βλάση Τσιώτου επιλέγοντας το κομματικό συμφέρον και αποδεχόμενη ουσιαστικά την παραίτησή της από το δικαίωμα έκφρασης της γνώμης της για σοβαρά θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Ακούστηκαν απόψεις υπερασπιστικές του Νόμου, κυρίως από τη συγκεκριμένη δημοτική παράταξη.
Κατά τη συζήτηση του θέματος με αναλυτικές αναφορές σε συγκεκριμένα άρθρα του Νόμου, αποδείξαμε στους υπερασπιστές του, το επικίνδυνο, για τις Π.Π., περιεχόμενό του.
Καταγγείλαμε την ανειλικρινή στάση της Δημοτικής Αρχής, που ενώ συμμετέχει σε κινητοποιήσεις με περισσή οικολογικότητα και μεγάλα λόγια, αρνείται να τοποθετηθεί θετικά στο ψήφισμα που καταθέσαμε.
Για τους δήθεν οικολόγους κάποτε έρχεται η ώρα της αλήθειας!
Είναι η ώρα που πρέπει να πάρουν θέση με την ψήφο τους και αυτοί αρνιούνται!
Είναι η ώρα που πέφτουν οι “οικολογικές” μάσκες!”

Η αφιέρωση του Β. Μπαλάφα στον Νίκο Σκιαδόπουλο και το ραντεβού για VB LIVE τον Οκτώβρη…

Previous article

«Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε Κανταρέ– Ποσειδωνία – Καλάμια  

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.