4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είχαμε 5.400 κρούσματα σε μαθητές αποκαλύπτει ο πρόεδρος της ΔΟΕ

0

«Είχαμε γύρω στα 5.400 κρούσματα σε μαθητές, τους δύο  μήνες που λειτούργησαν τα σχολεία, χωρίς  να ξέρουμε τι γινόταν με τους υπόλοιπους γιατί δεν υπήρχαν τεστ και αν θέλουμε  να ανοίξουμε τα σχολεία, όποια και αν είναι αυτή η ημερομηνία, πρέπει να ανοίξουμε με όρους που να διασφαλίζουν την υγεία των μαθητών, με  μικρό αριθμό μαθητών στα τμήματα, επάρκεια προσωπικού καθαριότητας και προληπτικά τεστ», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. Θανάσης Κικινής  στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «από τις έξι».

Τι είπε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ)

Θ. Κικινής: Όταν έκλεισαν οι σχολικές μονάδες υποστηρίχθηκε ότι έκλεισαν για να μην υπάρχει συγχρωτισμός των συνοδών των μαθητών και ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία, το οποίο είναι αναληθές. Είχαμε γύρω στα 5.400 κρούσματα σε μαθητές, τους δύο  μήνες που λειτούργησαν τα σχολεία, χωρίς  να ξέρουμε τι γινόταν με τους υπόλοιπους.

Υποστηρίξαμε ότι τα σχολεία θα πρέπει να λειτουργούν με όρους ασφάλειας με μικρό αριθμό μαθητών στα τμήματα και τώρα που είναι χειμώνας και δεν μπορεί να είναι ανοικτά τα παράθυρα,  το πρόβλημα θα είναι οξύτερο. Αν θέλουμε λοιπόν να ανοίξουμε τα σχολεία, όποια και αν είναι αυτή η ημερομηνία, πρέπει να ανοίξουμε με όρους που να διασφαλίζουν την υγεία των μαθητών με  μικρό αριθμό μαθητών στα τμήματα επάρκεια προσωπικού καθαριότητας και προληπτικά τεστ.

Τίποτα από αυτά τα τρία δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα. Χρειάζεται μια ειλικρίνεια για το τι ακριβώς πάμε να κάνουμε. Δεν μπορεί τα ειδικά σχολεία να λειτουργούν χωρίς να κάνουν τεστ οι εκπαιδευτικοί με πληρότητα 100% μαθητών στα λεωφορεία και αυτό το μοντέλο να υιοθετηθεί και στα άλλα σχολεία όταν ξεκινήσει η λειτουργία τους. Αυτά είναι εγκληματικά λάθη που δεν συγχωρούνται τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν

Με ενέργειες Ταγαρά η Ενεργειακή Αναβάθμιση των κτιριακών Υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου

Previous article

Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» – σχολικό έτος 2020-2021

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.