1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Δωρεάν τεστ covid και ειδικό βοηθητικό προσωπικό ζητά απ΄το Υπουργείο η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας

0

  Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας  ζητά  να ληφθούν   τα παρακάτω μέτρα για  την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Καλεί , επίσης, το Δ.Σ. της  ΟΛΜΕ να  τα μεταφέρει στη  συνάντηση που έχει με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 .

 

  • Διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας,  μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Μείωση μαθητών ανά τμήμα, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Εξασφάλιση αιθουσών και εξοπλισμού.
  • Αμεση πρόσληψη επαρκούς εκπαιδευτικού προσωπικού. Με τη Β΄ φάση πρόσληψης  των αναπληρωτών που ανακοινώθηκε χθες,  δεν καλύπτεται το σύνολο των κενών στην Κορινθία. (περίπου 78 κενά)
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.
  • Να δοθεί δωρεάν ο αναγκαίος αριθμός κατάλληλων μασκών, σε καθημερινή βάση, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Να μην επαναληφθεί το φιάσκο με τις τεράστιες μάσκες για το πρόσωπο των παιδιών την πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων.
  • Να προσληφθούν νοσηλευτές και ειδικό βοηθητικό προσωπικό σε όλα τα σχολεία, ώστε να υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό  για να αναλάβει τα  καθήκοντα του υπεύθυνου διαχείρισης COVID-19 στη σχολική μονάδα. Πώς μπορεί ο συνάδελφος  εκπαιδευτικός να εκτελεί χρέη σχολίατρου ή νοσηλευτή, χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις; ποιες είναι οι νομικές ευθύνες ; πώς θα  εφαρμοστούν στην πράξη όλες αυτές οι οδηγίες  και κατευθύνσεις – ασαφείς σε πολλά σημεία- που περιλαμβάνονται στο θεσμικό πλαίσιο;   

«ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ: A NEW TOPOGRAPHY» – Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Previous article

Ανοιχτή επιστολή μαθητή προς τον Βασίλη Νανόπουλο και το Δ.Σ. του Δήμου Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.