1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Δηλώσεις Τάσου Γκιολή και Αθηνάς Κόρκα απ΄το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου

0

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθήνα Κόρκα έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την επίσκεψη της στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου:

«Επισκέφθηκα το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με τον υφυπουργό ανάπτυξης Χρίστο Δήμα, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, συναδέλφους αντιπεριφερειάρχες, τον δήμαρχο Σικυωνίων και εκπροσώπους του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Υποστηρίζουμε την αναβάθμιση του αστεροσκοπείου, με χρηματοδότηση της περιφέρειας Πελοποννήσου και προϋπολογισμό €10.000.000, ως τόπου επιστήμης και εκπαίδευσης και περιβαντολογικού ενδιαφεροντος.

Έχει ήδη γίνει μελέτη για καινούργιο κτήριο 1.200τ.μ. που θα αξιοποιηθεί ως πλανητάριο και χώρος εκθέσεων και συνεδριάσεων. Επίσης έχει γίνει προμελέτη για διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου σε μονοπάτια με προσομοιώσεις στις τροχιές των ουράνιων σωμάτων και επιμέρους θεματικά πάρκα γεωμετρίας, φωτοσύνθεσης φυτών και ναυσιπλοΐας.

Είναι σημαντικό ότι το αστεροσκοπείο βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα από την αρχαία Σικυώνα και άλλα 10 χιλιόμετρα από την αρχαία Νεμέα. Πρόθεση μας είναι με αυτή την χρηματοδότηση να δημιουργήσουμε διαδρομές πολιτισμού περιβαντολογικού, ιστορικού και εκπαιδευτικού σκοπού οι οποίες θα βοηθούν τον τουρισμό, την επισκεψιμότητα από σχολεία και την ανάπτυξη του τόπου. Συνεχίζουμε!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γκιολής αφού αναφέρθηκε σε όνειρο ζωής από φοιτητής, τονίζοντας πως απ τις πρώτες ημέρες της θητείας του ήταν θέμα που έφερε στον κ. Νίκα αναφέρει αναλυτικά τη σχετική μελέτη που έχει παραληφθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργών της ΠΕ Κορινθίας και που ήδη έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για το εν λόγο κτήριο. Ακόμα αναφέρθηκε στην προμελέτη της διαμόρφωσης του χώρου που περιλαμβάνει μονοπάτια σε διαδρομές που προσομοιάζουν τις τροχιές των ουράνιων σωμάτων στο διάστημα υπό κλίμακα.

Στο σύνολο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων αλλά και τον μελλοντικών όπως συζητήθηκαν, ο κ. Γκιολής τόνισε πως «θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό ερευνητικό κέντρο αναφοράς στο Νομό μας σημειώνοντας  πως το Κοργιαλένιο τηλεσκόπιο των 123 εκατοστών που είναι εγκατεστημένο στο Κρυονέρι του Νομού Κορινθίας είναι εκείνου όπου παρατηρεί καθαρότερα τη σελήνη».

 

Ξεκινά η ανακύκλωση ενδυμάτων – υποδημάτων στο δήμο Κορινθίων

Previous article

Ο Δήμος Κορινθίων θα πρέπει να μεριμνήσει για αποψίλωση και καθαρισμό δημόσιων χώρων και οικοπέδων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.