1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ψυχογιός: Να αρθούν άμεσα οι αδικίες απέναντι στους φορολογούμενους με τα αναδρομικά στα εκκαθαριστικά ΔΟΥ και στην Κορινθία

0

Ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, συνυπογράφει Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα «Μείωση προσαυξήσεων σε βεβαιώσεις φόρων που αντιστοιχούν σε φορολογικές δηλώσεις παρελθόντων ετών».

 

Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Αρκετοί φορολογούμενοι πολίτες έλαβαν τον περασμένο Δεκέμβριο νέα εκκαθαριστικά για το οικονομικό έτος 2014 στα οποία διαπίστωσαν λάθη και αδικίες στους φόρους που επιβλήθηκαν. Για παράδειγμα, τα αναδρομικά αφορούσαν συντάξεις που όφειλαν οι φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης να αποδώσουν εγκαίρως, αλλά καταβλήθησαν αθροιστικά μέσα στο 2013, με αποτέλεσμα ο φόρους που αναλογεί να είναι μεγαλύτερος και άδικος. Σε άλλες περιπτώσεις, κάποια ποσά αναδρομικών που εμφανίζονται ως αδήλωτα, είχαν δηλωθεί με χειρόγραφες συμπληρωματικές – τροποποιητικές δηλώσεις.

Πολλοί από τους φορολογούμενους που έλαβαν τέτοια εκκαθαριστικά έχουν υποβάλλει αιτήσεις στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων στις οποίες να δηλώσουν τα αναδρομικά που έλαβαν το ημερολογιακό έτος 2013, σωστά κατ’ έτος αντιστοιχίας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχετική μέριμνα από το Υπουργείο Οικονομικών για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης.

Στην πλειοψηφία των 75.000 φορολογούμενων που έλαβαν πρόσθετες πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρων οικονομικού έτους 2014, έχει συντελεστεί τρομερή αδικία με τη μη καταβολή των αποδοχών των συντάξεων από το Ελληνικό Δημόσιο στην ώρα τους με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία να τιμωρείται για παρατυπίες που οφείλονται στον κρατικό μηχανισμο.

Στα πλαίσια του Κοινβουλετικού Ελέγχου, καλείται ο Υπουργός Οικονομικών να προχωρήσει σε παρεμβάσεις προκειμένου, να γίνουν δεκτές τροποποιητικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2014, ώστε να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη και, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, να μειώσει τις προσαυξήσεις των φορολογουμένων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν ευθύνονται για την αναστάτωση που έχει επέλθει στον οικονομικό τους προϋπολογισμό.

 

 

Μ. Σούκουλη: “Αναγκαία η επιστροφή του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού”

Previous article

Η sold out παράσταση “Το παγκάκι” ταξιδεύει στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.