1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Γ. Ψυχογιός: Η κυβέρνηση τορπιλίζει τις υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης και δεν εφαρμόζει την απόφαση της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό

0

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε στη διαδικασία δεύτερης ανάγνωσης από τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στη διαφαινόμενη επερχομενη ιδιωτικοποίηση βασικών και νευραλγικών υπηρεσιών του κρίσιμου θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα προβλήματα υλοποίησης του προγράμματος Φιλόδημος, αλλά και  στα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κατάργηση της απλής αναλογικής, επιφυλασσόμενος όμως να αναπτύξει περισσότερο την κριτική του στα ζητήματα αυτά κατά τη διαδικασία της Ολομέλειας.

Σε ο,τι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο κος Ψυχογιός έκανε αναφορά σε τέσσερα σημεία.

1) Ο Πρωθυπουργός ο οποίος υποδέχεται τους επικεφαλής όλων των οργάνων της Ε.Ε. και πρέπει να θέσει την ανάγκη σύγκλισης έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα έχει ως αντικείμενο την προστασία των συνόρων αλλά κυρίως τον καταμερισμό της ευθύνης και τις κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν σε χώρες που δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις και να  διεκδικήσει σθεναρά μια κοινή πολιτική ασύλου, οικογενειακών επανενώσεων και επιστροφών, που θα λύσουν μακροπρόθεσμα το ζήτημα.

2) Ζητάμε, ως χώρα, αλληλεγγύη από την Ευρώπη όμως και οι νησιώτες ζητούν αλληλεγγύη από την υπόλοιπη χώρα. Βρισκόμαστε όμως σε ένα σημείο που δεν γίνεται αποσυμφόρηση των νησιών για συγκεκριμένους λόγους, οι οποίοι έχουν να κάνουν με τις αντιδράσεις των “γαλάζιων” αιρετών. Πρέπει να γίνει άμεσα μετακίνηση των ευάλωτων ομάδων στην ηπειρωτική Ελλάδα και στέγασή τους σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

3) Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν  κάνει την μικροπολιτική, λαϊκίστικη αντιπολίτευση που έκανε η ΝΔ το προηγούμενο διάστημα και είναι έτοιμος να βάλει πλάτη στην ομαλή αποσυμφόρηση των νησιών αλλά και στην ομαλή ένταξη αυτών των ανθρώπων και βέβαια, να συμβάλει σε μια εθνική στρατηγική για το προσφυγικό.

4) Θα πρέπει το κράτος στα νησιά αυτή τη στιγμή να ενεργοποιηθεί συγκροτημένα απέναντι σε  επιθέσεις και έκνομες ενέργειες “αγανακτισμένων πολιτών”, ακροδεξιών ομάδων και ταγμάτων εφόδου, διότι οδηγούμαστε σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη και έκρυθμη κατάσταση.

Στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Κύπρο ο Χρίστος Δήμας

Previous article

ΟΑΕΔ: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την Κοινωφελή Εργασία και τις 36.500 νέες θέσεις εργασίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.