1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Β. Νανόπουλος: Εμμένουμε στην απόφαση για δημιουργία νέου διοικητηρίου στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού και όχι στην Ποσειδωνία

0

Με 38 θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου  2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων . Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος απάντησε σε σειρά θεμάτων που τέθηκαν από τις παρατάξεις  του  συμβουλίου και συγκεκριμένα:

 

Αντιπλημμυρικά έργα: Έχουμε υποβάλλει πρόγραμμα έργων και προμελέτες για αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές ύψους 1,5 εκ ευρώ στο Υπουργείο. Όπως ήδη έχω πει, εγκρίθηκαν αρχικά 150 χιλιάδες ευρώ για το Δήμο και 3.5 εκ αποδόθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σήμερα έχουμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης την θετική εξέλιξη της απόδοσης  στο δήμο ενός  ακόμα εκατομμυρίου  ευρώ για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων.

 

Εργοστάσιο Απορριμμάτων: Αναμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μέχρι τις 5 Οκτωβρίου θα έχουμε καταθέσει τα προτάσεις μας, με τους ίδιους δικηγόρους και σύμβουλο  που χρησιμοποιούσε η προηγούμενη δημοτική αρχή . Αφού πάρουμε την απόφαση αυτή θα έρθουμε να συζητήσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Βασίλης Νανόπουλος

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης κυριάρχησε το ζήτημα του Διοικητηρίου και της κατασκευής του από την Περιφέρεια στην Ποσειδωνία.

 Ο Δήμαρχος έφερε στο Σώμα το αίτημα της περιφερειακής αρχής περί τροποποίησης του ΓΠΣ στην εν λόγω περιοχή προκειμένου η κατασκευή να καταστεί εφικτή.  Στην τοποθέτηση του  έκανε λόγο για ένα ΓΠΣ που έχει εκπέσει και για ενέργειες «θεραπείας» που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος Κορινθίων εξέφρασε την άποψη περί κατασκευής του Διοικητηρίου στο χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού , απόφαση που ομόφωνα έχει λάβει από το 2007 το Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόφαση αυτή επικαιροποιήθηκε στην συνεδρίαση της Τετάρτης συνοδευόμενη από την επισήμανση της παραχώρησης 10 στρεμμάτων στην Περιφέρεια στο χώρο του Στρατοπέδου για την κατασκευή του Διοικητηρίου της. «Ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια συνεργασίας με την Περιφέρεια για να της αποδοθεί τμήμα 10 στρεμμάτων από το κομμάτι που αναλογεί στο δήμο για την κατασκευή στο 6ο Σ.Π του Διοικητηρίου.

 

Η σύναψη σύμβασης για την παραχώρηση 10 στρεμμάτων από το ΤΕΘΑ στο δήμο Κορινθίων στο στρατόπεδο Κορίνθου ήταν μια ακόμα σημαντική απόφαση. « Πρόκειται για παραχώρηση και όχι μνημόνιο» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων σημειώνοντας πως η πολεοδόμηση η οποία θα ολοκληρωθεί και νωρίτερα των τριών ετών θα επιτρέψει την παραχώρηση στο δήμου της έκτασης του 50% του στρατοπέδου εξέλιξη πολύ σημαντική για το δήμο.

 

Η παραχώρηση χώρου πλησίον των Εξαμιλίων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την ανέγερση νέου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας ήταν ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε το σώμα. Ο Δήμαρχος  εισηγήθηκε θετικά στην παραχώρηση επισημαίνοντας έθεσε  την βούληση του Υπουργείου να κατασκευάσει στα επόμενα 4 χρόνια νέα δομή για την Αστυνομική Διεύθυνση, τα προβλήματα του υπάρχοντος κτιρίου είναι σε όλους γνωστά.

 

Παρουσία του κ.Βλάση Τσοτσώνη ο Δήμαρχος εισηγήθηκε την αναγκαιότητα ανέγερσης Μνημείου του Αποστόλου Παύλου στην νέα πλατεία Παναγή Τσαλδάρη. Η ενημέρωση από την πλευρά του κ.Τσοτσώνη ήταν εκτενής και το σώμα τάχθηκε υπέρ της αναγκαιότητας ενός τέτοιου Μνημείου.

Ο Δήμαρχος έδωσε απαντήσεις αναφορικά με τον Βιολογικό καθαρισμό και την  εκμετάλλευση των υδάτων του:  «Υπάρχουν ζητήματα με τον εργολάβο και το ξέρετε.  Έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό και σύντομα θα ξεκινήσει η τοποθέτηση σωλήνων στο κομμάτι που έχει απομείνει. Έχει ολοκληρωθεί τμήμα 3 χιλιομέτρων και απομένει τμήμα 3.5 χιλιομέτρων. Με την υπάρχουσα εγκατάσταση ωστόσο θα μπορούν  αγρότες σε 3 μήνες από σήμερα να χρησιμοποιούν τα νερά του Βιολογικού Καθαρισμού» αλλά και το Κτηματολόγιο: «Υπάρχει επιτροπή η οποία εργάζεται για το Κτηματολόγιο και έχει προχωρήσει τις διαδικασίες που πρέπει. Εντός των προθεσμιών που προβλέπονται θα έχει ολοκληρώσει το έργο της.»

 

Εκτενής συζήτηση πραγματοποιήθηκε και για το γήπεδο του Συνοικισμού. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, δεδομένα που επιβάλλουν, προκειμένου να γίνουν τα έργα αναβάθμισης από την Περιφέρεια προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, την σύναψη Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου, της ομάδας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

 

Στις σημαντικές αποφάσεις του Σώματος καταγράφεται η επανάληψη της δημοπρασίας για την αγορά οικοπέδου στα Εξαμίλια και την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου , η τροποποίηση του κανονισμού των κοιμητηρίων, η αγορά οικοπέδων για την δημιουργία πλατειών σε Δ.Δ , η ανανέωση της σύμβασης με ιδιωτική εταιρία για την φύλαξη δημοτικών χώρων και κτιρίων , φύλαξη η οποία θα προσδώσει αίσθημα ασφάλειας σε επιβαρυμένες περιοχές όπως είναι τα Εξαμίλια.

 

Το θέμα της έκπτωσης του εργολάβου της πλατείας «Παναγή Τσαλδάρη» αποσύρθηκε λόγω μη αρμοδιότητας λήψης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και παραπέμφθηκε στην οικονομική επιτροπή.

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού υπό τον υπουργό Χ. Θεοχάρη

Previous article

Κορονοϊος: Κλειστή η εφορία Κορίνθου λόγω κρούσματος – Συναγερμός και στον ΟΑΕΕ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.